Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: ‘De Kraak’, de allerlaatste afleveringen van ‘La Casa De Papel’ en de nagelnieuwe films ‘The Power Of The Dog’ en ‘The Last Duel’


Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en hier en daar ziet men al een eindejaarslijstje opduiken. Tegelijkertijd blijven er nieuwe series en films verschijnen die daar misschien ook wel een plaatsje in verdienen. Wij wachten dus nog even en kijken in die laatste weken nog zo veel mogelijk series en films. Ook voor deze week hebben we aanraders die we graag willen meegeven!

Series

Beginnen doen we deze week graag met De Kraak, een nieuwe Vlaamse reeks die nu te zien is op Streamz. Tijmen Govaerts speelt hierin Jeremy, een jongeman met kennis van computers die zich terugtrekt na de zelfdoding van zijn vader. Wanneer hij ziet dat zijn moeder in de financiële problemen komt, gaat hij in op het aanbod van Alidor (Gene Bervoets) en Ada (Ella-June Henrard): zij zijn bezig met de grootste bankoverval aller tijden en hebben daar de hulp van een computertechneut bij nodig. Alle acht afleveringen van De Kraak zijn nu al te bekijken en dat is zeer geschikt binge-materiaal. Voor ons interview met Tijmen en Gene en co-scenarist Kristof Hoefkens kan je hier terecht.

Wie overval zegt, zegt ook La Casa De Papel. Die Spaanse serie groeide de voorbije jaren uit tot een fenomeen op Netflix, maar komt nu na vijf seizoenen toch wel écht tot een einde. Het eerste deel verscheen op 3 september, de laatste vijf afleveringen zijn nu te zien. Ondertussen hebben fans van de serie al iets nieuw om naar uit te kijken, want Netflix heeft een spin-off serie rond Berlin aangekondigd voor 2023.

Ook de laatste acht afleveringen van Lost In Space zijn te bekijken. In dit nieuwe derde seizoen zullen Maureen en John proberen te herenigen met hun kinderen, van wie ze in het tweede seizoen gescheiden werden.

Harlem op Amazon Prime Video is dan weer helemaal nieuw en volgt de avonturen van een groep ambitieuze vriendinnen uit Harlem, New York City. Camille is een jonge professor aan Colombia University die alles lijkt te weten van relaties in verschillende culturen, maar wel met haar eigen liefdesleven worstelt. Tye heeft een dating-app voor queer mensen, maar houdt het liefst mensen op verre afstand van haar eigen liefdesleven. De hopeloos romantische Quinn probeert haar bedrijf van de grond te krijgen en Angie is een zelfverzekerde actrice, en huisgenoot van Quinn, maar ze lijkt soms een filter te missen. Alle tien de afleveringen zijn nu reeds te bekijken.

Op Disney+ zijn ze begonnen met The Big Leap waarvan de eerste aflevering nu te bekijken is. In deze nieuwe feelgoodshow draait alles om een reality-dansshow waarvoor 20 mensen worden geselecteerd zonder professionele danservaring om samen een voorstelling van Het Zwanenmeer in elkaar te stoppen. Voor de ene is het een tweede kans, voor een ander een grap of een poging om een nieuwe richting aan het leven te geven. Zeer genietbaar!

Bij Streamz hebben ze er voor gezorgd dat we naar Catherine The Great kunnen kijken, een serie van 2019 die onder andere Helen Mirren en Jason Clarke in de cast heeft rondlopen. Hierin duiken we in de geschiedenis van het staatshoofd dat het Russische Rijk hervormde. Catherine had bijna de helft van de 18e eeuw de macht in heel Rusland – resoluut, onafhankelijk, intelligent en seksueel bevrijd, zij was de definitie van de moderne vrouw. De miniserie volgt Catherine tegen het einde van haar regeerperiode en haar gepassioneerde affaire met Grigory Potemkin.

Volgende week zullen we het hier hebben over de start van het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale. Voor de kijkers die graag willen inpikken, maar nog niets gezien hebben of ergens één seizoen gemist hebben, hebben we nog een tip deze week: op VRT Nu zijn de drie eerste seizoenen van The Handmaid’s Tale helemaal te herbekijken. Op 8 december is op dezelfde plek de eerste aflevering van het vierde seizoen te zien.

Nieuwe films

De grootste nieuwe blikvanger op Netflix deze week is The Power Of The Dog, een film die momenteel ook nog bij ons in de filmzalen loopt. Het is de eerste film van regisseur Jane Campion in maar liefst 12 jaar tijd. Het verhaal draait rond twee broers – gespeeld door Benedict Cumberbatch en Jesse Plemons – die samen een ranch uitbaten. George Burbank (Plemons) is charmant en graag gezien, Phil is een bullenbak met een academisch verleden die het op een bepaald moment opgegeven heeft om nog voor zichzelf te zorgen. Wanneer George verliefd wordt op de weduwe Rose (Kirsten Dunst) en besluit om met haar te trouwen, trekt ze bij George en Phil in. Dat valt slecht bij Phil, die van in den beginne duidelijk maakt dat hij niets met haar te maken wil hebben. The Power Of The Dog is een trage film, met knappe vergezichten die tot hun recht komen op het grootst mogelijke scherm. De mooie muziek is van de hand van Radiohead-alleskunner Jonny Greenwood.

Samen met The Power Of The Dog biedt Netflix trouwens nog twee oudere films van Jane Campion aan, te weten Sweetie (1989) en An Angel At My Table (1990). Fans van de regisseuse weten dus wat te doen.

Nog maar net uit de bioscoop en nu al op Disney+ te bewonderen is The Last Duel van Gladiator– en House Of Gucci-regisseur Ridley Scott. Matt Damon – met hilarisch New Kids-achtig kapsel – speelt Jean de Carrouges, een krijgsheer die bij de terugkeer van één van zijn militaire expedities te horen krijgt dat zijn vrouw Marguerite (Jodie Comer) verkracht is door jonkheer Jacques Le Gris (Adam Driver). Jean twijfelt niet en daagt de jonkheer uit tot een duel waarin hij de eer van zijn vrouw zal verdedigen en dat meteen ook de waarheid zal vastleggen: als Jean het duel wint, wil dat zeggen dat Marguerite de waarheid sprak. Sterft Jean, dan is dat een teken van de Heer dat de dame gelogen heeft en zal ze – naakt, geschoren en geketend – op de brandstapel belanden. Matt Damon en Ben Affleck engageerden zich niet alleen voor een rol in deze film, maar schreven ook het script. Het was de eerste keer sinds Good Will Hunting dat de vrienden weer samen aan de schrijftafel gingen zitten.

Nog op Disney+ verwijzen je je graag door naar Diary Of A Whimpy Kid, een nieuwe animatiefilm die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Jeff Kinney. Die draait rond Greg en Greg staat op het punt om te beginnen aan één van de engste ervaringen van ieder kind: de middelbare school.

Voor het jongere publiek: een mixtape was een cassette of een cd die je zelf samenstelde voor jezelf of voor anderen, met zorgvuldig uitgekozen nummers in een bepaalde volgorde. Het hedendaagse equivalent dat het meest dichtbij komt is een Spotify-playlist, maar dan zonder dezelfde charme. Aan het fenomeen “mixtape” heeft Netflix nu een jongerenfilm opgehangen, treffend Mixtape getiteld. In 1999 ontdekt het 12-jarige weesmeisje Beverly Moody een kapotte mixtape, samengesteld door haar tienerouders die door een auto-ongeluk zijn omgekomen toen ze nog een baby was. In de mixtape ziet Beverely eindelijk een kans om meer over haar ouders te weten te komen. Ze gaat op zoek naar de liedjes die op de cassetteband stonden. Onderweg raakt ze bevriend met haar eigenzinnige buurvrouw Ellen, de stoere Nicky en muziekwinkeleigenaar Anti, die de sleutel is tot het vinden van de nummers.

En dan zijn we aanbeland bij de wekelijkse dosis kerst, deze week met Single All The Way op Netflix. Iedereen kent het gevoel wel: het is niet fijn als je de eeuwige vrijgezel bent op de jaarlijkse familiefeesten. De eeuwige vrijgezel zijn tijdens de feestdagen: Peter wil niet langer die persoon zijn. Als hij zijn vriend Nick inschakelt om tijdens de feestdagen te fungeren als zijn vriendje, valt het plan compleet in het water als zijn moeder zich ermee bemoeit. Zij wil haar zoon namelijk koppelen aan een knappe fitnesstrainer, James.

Oudere films

Voor wie nog een fijne kerstfilm zoekt, heeft Netflix net ook Elf (2003) toegevoegd. Die film draait rond Buddt (Will Ferrell) die als baby in het weeshuis in de zak met cadeautjes is gekropen en vervolgens door de Kerstman geadopteerd is en tussen de elfjes op de Noordpool woont. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man – doordat hij niet goed meekomt met het werk en zijn lengte – voor problemen tussen de andere elfen. Hij ontdekt dat hij geen echte elf is en besluit terug te gaan naar New York om zijn echte vader te zoeken. Daar kijkt iedereen hem raar aan, omdat hij zich totaal anders gedraagt en niemand hem gelooft als hij vertelt waar hij vandaan komt.

En voor wie helemaal een originele familiekerstfilm zoekt, kunnen we Tokyo Godfathers (2003) op Netflix aanraden. De film vertelt een verhaal over drie daklozen met ieder hun verschillende, eigenzinnige karakter, die samen de dagen voor kerst in het besneeuwde Tokio proberen door te komen. Ze vinden een baby en doen hun best om de ouders van het kind te vinden.

En dan zijn er nog een aantal films die Netflix opnieuw heeft opgevist. Terug van weggeweest: Spider-Man: Far From Home (2019) – die de perfecte voorbereiding vormt op het aankomende Spider-Man: No Way Home die op 15 december in de bioscoop verschijnt -, zombiefilm World War Z (2013) met Brad Pitt, de romcom-klassieker The Notebook (2004), Ben Stiller die zijn schoonouders voor het eerst ontmoet in Meet The Parents (2000) en Jim Carrey die zijn duister alter ego ontdekt in The Mask (1994).

Docu

Een korte, maar wel belangrijke documentaire is Lead Me Home op Netflix. In 40 minuten tijd wordt er stilgestaan bij de 550.000 Amerikaanse daklozen vanuit meerdere perspectieven. Het laat via persoonlijke verhalen zien hoe het dagelijkse leven eruit ziet van enkele van deze daklozen. Een filmisch portret van een verergerende humanitaire crisis.

Wie in de kerstperiode komt, denkt meteen aan Mariah Carey en haar All I Want For Christmas Is You. Ook AppleTV+ denkt in die periode altijd aan Mariah, want na de kerstspecial van vorig jaar (Mariah Carey’s Magical Christmas Special) bieden de streamingdienst nu Mariah’s Christmas: The Magic Continues aan. Daarin zal Mariah voor het eerst haar nieuwe single Fall In Love At Christmas live brengen, samen met Khalid en Kirk Franklin. Maar Mariah heeft nog meer verrassingen in petto, zo ook een nieuwe versie van de klassieker Christmas (Baby, Please Come Home).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…