Nieuw te streamen deze week: series ‘Human Resources’, ‘WeCrashed’ en ‘Hidden Assetts’, filmvertier met ‘Windfall’, ‘Deep Water’ en ‘Nightmare Alley’ en Evan Rachel Wood getuigt over huiselijk geweld in ‘Phoenix Rising’

In verschillende buitenlanden zijn Marvelseries als Daredevil, Jessica Jones en The Punisher in de afgelopen week op Disney+ verschenen, maar in Europa nog niet. Wat daar de reden voor is of wanneer ze wel komen weet niemand, maar intussen zijn er wel weer een pak nieuwe titels waar we in kunnen duiken. Deze week kunnen we bijvoorbeeld genieten van een spin-off van de leuke animatiereeks Big Mouth, kunnen we Jared Leto en Anne Hathaway naast elkaar zien in een nieuwe serie en wordt ons voorbereidingsmateriaal op de Oscars aangeboden in de vorm van Nightmare Alley. Maar de prijs voor opperste moed gaat naar actrice en activiste Evan Rachel Wood en haar documentaire Phoenix Rising. Hieronder meer over dit alles!

Series

Wie genoten heeft van de vijf seizoenen van Big Mouth mag klaar gaan zitten voor Netflix om een nieuwe duik in hetzelfde universum te nemen. De animatiereeks over een stel pubers die merken dat hun lichaam en hun gevoelswereld verandert, heeft nu een spin-off gekregen in de vorm van Human Resources. Daarin keren alle zijfiguren terug die we doorheen de seizoenen zagen en die iets met de gevoelens van de kinderen te maken hadden. We zien dus de hormoonmonsters (inclusief Maury en Connie), de lovebugs, de schaamtovenaar en Depression Kitty terug.

En alweer start een nieuwe serie op AppleTV+. Het tempo waaraan er nieuwe titels worden aangeleverd is er dit jaar gevoelig hoger gaan liggen en ook de namen die aan de nieuwe projecten verbonden zijn worden groter. In de nieuwe reeks WeCrashed worden de hoofdrollen vertolkt door de excentrieke Jared Leto en allemanslieveling Anne Hathaway. De reeks werd – zoals wel meer reeksen tegenwoordig – gebaseerd op een podcast en vertelt in acht afleveringen het verhaal van de opkomst en ondergang van WeWork. Dat was een bedrijf dat gedeelde werkplekken aanbood aan bedrijven en werd één van de meest waardevolle startups ter wereld. Toen hun financiën door de Amerikaanse autoriteiten echter eens onder de loep werden genomen, bleek alles toch niet zo geheel zuiver te zijn gegaan. De serie werd gebaseerd op echt bestaande personen en draait in zijn hart om het liefdesverhaal van de twee protagonisten.

In de internationale co-productie Hidden Assets die nu op Streamz te zien is, kunnen we onze eigen Wouter Hendrickx aan het werk zien. In deze minireeks worden de politieafdelingen van Ierland en België gedwongen om samen te werken wanneer een toestroom van ruwe diamanten gelinkt wordt aan een reeks bomaanslagen in België. Hidden Assets is een politiethriller die inzoomt op familie, macht en de verschrikkelijke gevolgen van grenzeloze hebzucht. Wouter Hendrickx is niet de enige Belgische acteur die aan deze productie verbonden is, want ook onder andere Clara Cleymans, Ella Leyers, Gilles De Schryver en Robbie Cleiren zijn op te merken in de reeks.

– Hidden Assets _ Season 1, Episode 4 – Photo Credit: Sofie Silbermann/AcornTV

Nog een nieuwe toevoeging op Streamz is de minireeks DMZ van HBO Max. In de vier afleveringen zien we hoe ergens in de nabije toekomst Amerika verwikkeld is geraakt in een tweede burgeroorlog tussen de Verenigde Staten en een groep rebellenlegers die zichzelf de Vrije Staten van Amerika noemen. De gevechten hebben ertoe geleid dat Manhattan is veranderd in een gedemilitariseerde zone die de gebieden van de twee legers scheidt. Omdat er geen regering is om wetten te handhaven, wordt het eiland geregeerd door criminele bendes, waarbij de macht bijna dagelijks verschuift. Centraal staat een vrouw genaamd Alma Ortega, die naarstig op zoek is naar haar verloren zoon.

En er start ook nog een tweede seizoen vandaag, dat van Top Boy op Netflix. De reeks werd enkele jaren na de stopzetting op de Britse zender Channel 4 nieuw leven in geblazen door een samenwerking tussen de populaire rapper Drake en Netflix. De reeks speelt zich af in de criminele wereld van Londen en is behoorlijk grimmig. Centraal staat de oorlog tussen twee criminele bendes én de strijd met een derde partij die zich opwerpt.

Nieuwe films

Op vrijdag 18 maart was Lily Collins jarig én kon ze de release van haar nieuwe film Windfall op Netflix vieren. Daarin trekken een tech-miljardair en zijn vrouw naar een vakantiehuis. Ter plekke aangekomen ontdekken ze dat een man de woning aan het leegroven is. Naast Lily Collins zijn ook nog Jason Segel en Jesse Plemons in de film te zien.

Ben Affleck en Ana de Armas doen het samen in Deep Water op Amazon Prime Video. De film speelt zich af binnen een huwelijk waarin de man (Affleck) zijn vrouw toestaat om vreemd te gaan om een scheiding te voorkomen. Wanneer één van de liefjes van zijn vrouw wordt vermoord, wordt de man plots de hoofdverdachte in het onderzoek.

Disney+ biedt ons voorbereidingsmateriaal voor de Oscars in de vorm van Nightmare Alley, een film die pas eind januari bij ons in de zalen kwam en nu al te streamen is. In de nieuwe film van Guillermo Del Toro draait in het in de eerste plaats rond Stan Carlisle (Bradley Cooper), een man die wegvlucht van zijn verleden en daardoor toevallig op een kermis stoot. Hij blijft gebiologeerd kijken naar alle rariteiten en circusacts, biedt zijn diensten aan bij Clem (Willem Dafoe) en blijft bij gebrek aan een beter perspectief in het milieu hangen. Hij raakt er gefascineerd door de sympathieke Molly (Rooney Mara) en droomt ervan om er samen met haar vandoor te gaan. Bij Pete (David Strathairn) en Zeena (Toni Colette) vindt hij een warme thuis en ontdekt hij dat hij talenten heeft als mentalist, oftewel het geven van hoop aan wanhopige toeschouwers die zoekende zijn naar één of andere verbinding.

Op Streamz komt er met F9: The Fast Saga een stevige blockbuster aanrijden. Daarin hebben Dominic Toretto en Letty Ortiz zich teruggetrokken om alle aandacht op hun gezin te kunnen richten. Maar dat is buiten de terugkeer van Cipher gerekend.

Wie het allemaal liever wat meer gesofisticeerd heeft, kan op Streamz ook gewoon Titane starten. Die Franse film was vorig jaar één van de favorieten van menig filmjournalist en draait rond Alexia, een vrouw die sinds een auto-ongeluk een stuk titanium in haar hoofd heeft zitten. Ze raakt zwanger in bijzondere omstandigheden, maar wanneer de politie haar op de hielen gaat zitten voor een reeks moorden, slaat ze op de vlucht, vermomt ze zich en neemt ze de identiteit aan van een vermiste jongen.

Er zijn een pak nieuwe films deze week, want op Netflix is er ook nog Black Crab, een Zweedse actiethriller met Noomi Rapace in de hoofdrol. De setting is een post-apocalyptische wereld met een planeet die geleden heeft onder oorlog en klimaatveranderingen. Gedurende een eeuwige winter schaatsen zes soldaten met een missie over de bevroren zee. Ze vervoeren een pakketje dat het einde van de oorlog inluidt. De groep kent de inhoud niet, noch weten ze wie ze kunnen vertrouwen.

In Rescued By Ruby op Netflix gaat het er allemaal wat lieflijker aan toe. Politieagent Dan O’Neil droomt in deze film van een plaatsje bij de elitaire K-9, maar niemand lijkt hem die kans te willen geven. Wanneer hij Ruby ontmoet, een hond die op het punt staat geëuthanaseerd te worden, besluit hij om haar te redden en om haar op te leiden tot politiehond.

Nieuwe huurfilms

Bij de diensten waar we films kunnen huren zoals Picl, Sooner, Google TV of AppleTV of via de videotheek van Telenet zijn ook enkele interessante films toegevoegd. Voor enkele euro’s extra valt daar bijvoorbeeld Dealer te huren, de debuutfilm van Jeroen Perceval die onlangs nog een record aantal prijzen binnen haalde op de Ensors. Op datzelfde filmfestival ging ook Nr. 10 in première, de tiende film van de Nederlandse filmmaker Alex Van Warmerdam. De film speelt op dit moment zelfs nog in de zalen, maar is ook al te huren.

Uitstekende Europese cinema, daar breken we ook graag een lans voor. Zo is er het oogverblind mooie Les Olympiades van de Franse filmmaker Jaques Audiard die in deze mooie prent het liefdesleven van een aantal jongeren die in dezelfde Parijse buurt wonen verbindt. En de allergrootste aanrader van deze week is de Noorse film The Worst Person In The World. Die vertelt het verhaal van Julie, een jonge dertiger die worstelt met liefde en leven. The Worst Person In The World raakte zo’n gevoelige snaar dat de film ook genomineerd werd voor twee Oscars, uitzonderlijk voor een Europese film. Zowel Les Olympiades als The Worst Person In The World wisten een mooie plaats te bemachtigen in onze eindejaarslijst van 2021 met de beste films van dat jaar.

Oudere films

Een oudere film die we graag nog eens zijn moment to shine zouden aanbieden: op Streamz is nu In Bruges (2008) terug te vinden, de in Brugge gefilmde prent met Colin Farrell en Ralph Fiennes in de hoofdrollen. Hierin duiken de huurmoordenaars Ray en Ken onder in Brugge, terwijl ze wachten op een telefoontje van hun baas. Maar als het telefoontje dan eindelijk komt, blijkt dat ze niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge werden gestuurd.

Abonnees van Sooner vinden sinds deze week ook moderne klassiekers als LGBTQ-komedie Pride (2014) met Bill Nighy, het rouwdrama Rabbit Hole (2010) met Nicole Kidman en Aaron Eckhart, de David Lynch-thriller Lost Highway (1997) en Mike Leigh zijn Secrets & Lies (1996) terug in de catalogus.

Op Picl.be besteden ze wat extra aandacht aan de aankomende Oscars door eerdere winnaars opnieuw aan te bieden. Zo kan je er nu oudere Oscarwinnaars als het wondermooie Poolse Ida (2013), het confronterende Son Of Saul (2015) of het aangrijpende Amour (2012) herbekijken.

Docu

Hulde aan actrice en activiste Evan Rachel Wood, want zij getuigt in het tweeluik Phoenix Rising – te bekijken via Streamz – over haar ervaringen met huiselijk geweld, over hoe ze daardoor met trauma’s te kampen kreeg en hoe ze besloot om die in therapie te gaan behandelen. De actrice die onder andere bekend is van de serie Westworld sprak eerder al over huiselijk geweld, maar durfde pas vorig jaar een naam noemen. Ze duidde de rocker Marilyn Manson aan met wie ze in 2007 een koppel vormde, toen ze nog maar 19 jaar was. In haar getuigenis sprak de actrice vorig jaar al over jarenlange mishandeling, brainwashing en manipulatie. Vier vrouwen sloten zich meteen bij haar aan.

Phoenix Rising ontleent zijn titel aan The Phoenix Act, een nieuwe wetgeving die Wood mee heeft helpen opstellen en die sinds 2019 de Californische verjaringstermijn voor gevallen van huiselijk geweld verlengd van drie jaar naar vijf jaar. De wet is bedoeld om slachtoffers van misbruik meer tijd te geven om hun mishandelaars te confronteren, een actie die volgens de statistieken vaak zeven tot tien jaar duurt als gevolg van trauma en angst.

In Bad Vegan: Fame Fraud Fugitives op Netflix draait het dan weer rond Sarma Melngailis. Ze was ons compleet onbekend, maar stond blijkbaar jarenlang bekend als de ‘Queen Of Vegan Cuisine’, tot bekend raakte dat ze die status alleen maar had kunnen bereiken door geld weg te sluizen en haar werknemers uit te buiten. In 2015 verdween Melngalis, een jaar later werd ze aangeklaagd voor fraude en nog een jaar later werd ze daar ook toe veroordeeld. Het hele verhaal wordt nu verteld op Netflix in een vierdelige reeks waaruit blijkt dat ook Melngailis zelf een slachtoffer was, en wel van een mysterieuze charmeur. Die probeerde haar te overtuigen van zijn magische krachten en nam zelfs op een bepaald moment de controle over haar restaurants over.

Tot slot, ook nog op Netflix, is er ook nog The Great Robbery Of Brazil’s Central Bank. Oftewel: La Casa De Papel, maar dan in het echt en lang voor er sprake was van die serie. In de zomer van 2005 drongen criminelen de bank binnen via een ondergrondse tunnel én verdwenen ze ook weer langs die weg zonder een spoor na te laten. De driedelige reeks zoomt in op de misdaad, maar ook op de jacht achteraf en hoe het geld ook corrupte agenten prikkelde.

https://www.youtube.com/watch?v=8soZkMlrQpo&ab_channel=Shawflix
Meer
Lees meer...