Left Right
scrollTop top

Nieuwe documentaire van Sir David Attenborough op Netflix


Attenborough
© Bron: Netflix

Breaking Boundaries: The Science of our Planet wordt het nieuwe project van Sir David Attenborough. De documentaire kan je vanaf 4 juni zien op Netflix.

Netflix heeft een trailer uitgebracht voor de nieuwe documentaire van Sir David Attenborough, die vorige week 95 jaar oud werd. Attenborough werkt samen met wetenschapper Johan Rockström om de biodiversiteit op de wereld onder de loep te nemen en te kijken hoe de crisis nog vermeden kan worden.

Aarde over de grenzen geduwd

Breaking Boundaries: The Science of our Planet vertelt het verhaal van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekking van onze tijd: dat de mensheid de Aarde tot ver over de grenzen van de leefbaarheid heeft geduwd die de Aarde stabiel hielden voor 10.000 jaar, sinds de start van de mensheid. De film van 75 minuten neemt het publiek mee op een ontdekkingsreis van planetaire drempels die we niet mogen overtreden, niet alleen voor de stabiliteit van onze planeet, maar ook voor de toekomst van de mensheid. Het biedt de oplossingen die we nu kunnen en moeten invoeren als we de levensondersteunende systemen van de aarde willen beschermen.

A Life on Our Planet

Meest recent werden nog A Life on Our Planet en A Life in Color uitgebracht op Netflix. In A life on Our Planet ging Sir David Attenborough in op de impact die klimaatsverandering heeft op de verschillende ecosystemen van de aarde. Life in Color vaart een andere koers en plaatst de focus op hoe kleuren gebruikt worden in de interactie tussen dieren en de vitale rol die kleuren spelen.

Bekijk hier de trailer:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…