Nieuwe K-drama ‘Hierarchy’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe K-drama Hierarchy. Het gaat om een reeks die op heel wat vlakken doet denken aan het Spaanse Élite. Zo bevinden we ons ook op een eliteschool, waar enkel de kinderen van hooggeplaatsten een plekje kunnen bemachtigen. Tot er op een dag een uitwisselingsstudent op de school belandt, die de hiërarchie die heerst op de school in vraag stelt.

Netflix heeft ondertussen al verschillende keren gescoord met Zuid-Koreaanse titels, denk zo maar aan Squid Game, maar ook The GlorySweet Home en All of Us Are Dead. Daar komt nu ook Hierarchy bij, een reeks die zeker in de smaak zal vallen bij fans van de eerste generatie van Élite.

Hierarchy

In Hierarchy volgen we de studenten van de Jooshin High School. Het gaat om de meest prestigieuze school van Zuid-Korea. Normaal krijgen enkel studenten die bij hun geboorte gekozen worden een plekje op deze school. Zo gaat het vooral om de kinderen van invloedrijke families, zoals CEO’s van grote bedrijven en politici. Op een dag komt Kang Ha (Lee Chae-min) als uitwisselingsstudent terecht op de school. Hij wil iets doen aan de hiërarchie die heerst op de school en door hem begint het perfecte plaatje van de school te breken.

Wie de Spaanse reeks Élite gezien heeft, herkent waarschijnlijk wel een deel van dit plot en ook in de officiële trailer voor de reeks zijn enkele gelijkenissen te vinden. Zo lijkt er ook op de Jooshin High School iemand te overlijden, net zoals het geval was in het eerste seizoen van Élite.

De hoofdrollen in de reeks zijn weggelegd voor Lee Chae-min (See You in My 19th LifeAlchemy of Souls), Roh Jeong-eui (Badland Hunters18 Again), Kim Jae-won (King The LandOur Blues), Ji Hye-won (It’s Okay to Not Be OkayThe Sound of Magic) en Lee Won-jeong (My Perfect Stranger, Extraordinary Attorney Woo). De reeks wordt geregisseerd door Bae Hyun-jin, die eerder ook al de reeks Start-Up en het tweede seizoen van Alchemy of Souls regisseerde. Chu Hye-mi (About Time) is verantwoordelijk voor het script.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...