Noel Gallagher heeft een verdwenen Oasis-nummer teruggevonden en brengt het uit!

Oasis bestaat al meer dan tien jaar niet meer. In 2009 zetten de broertjes Liam en Noal Gallagher een punt achter hun samenwerking, omdat ze meer ruzie hadden dan muziek maakten. Maar toch komt er binnenkort een nieuw Oasis-nummer!

Ooit, in een ver verleden, waren Noel en Liam Gallagher nog samen muziek aan het maken onder de naam Oasis. Da’s ondertussen al meer dan tien jaar geleden, want in 2009 beslisten ze om ermee op te houden. Ze hadden te veel ruzie.

Op het einde van hun samenwerking klaagde Noel Liam zelfs aan, omdat hij een optreden had geannuleerd. Toen bleek dat Liam een ontsteking had op z’n strottenhoofd en luchtpijp, trok Noel z’n klacht weer in. Kort daarna legde Oasis officieel de boeken neer.

Don’t Stop…

Maar nu, meer dan tien jaar na het einde van Oasis, komt er een nieuw nummer van de band uit. Oké, “nieuw” is misschien niet het juiste woord, want het nummer bestaat al veel langer, maar de demoversie van Don’t Stop… is verloren gegaan.

De enige manier waarop je dat nummer al kan gehoord hebben is via een opname van de soundcheck voor een optreden in Hongkong. Maar op 30 april komt Don’t Stop… officieel uit. Dat heeft Noel Gallagher bekendgemaakt via sociale media.

“Alsof het zo moest zijn”

“Net zoals de rest van de wereld, had ik de laatste tijd heel veel tijd te doden”, schreef Gallagher. “Dus besliste ik om eindelijk eens uit te zoeken wat er op die honderden titelloze cd’s staat die ik thuis in dozen heb liggen.”

“Alsof het zo moest zijn, vond ik een oude demo terug, waarvan ik dacht dat ie voor eeuwig verloren gegaan was”, ging ie verder. “Voor zover ik weet bestaat er maar één versie van het nummer vanop een Oasis-soundcheck in Hongkong ongeveer 15 jaar geleden.”

Vanavond!

“Ik ben niet zeker of de soundcheck-versie eerder opgenomen is dan de demo, want er staat geen datum op de cd. Ik weet dat sommigen van jullie het een fijn nummer zullen vinden, dus beslisten we dat we het naar buiten zouden brengen, zodat jullie ervan kunnen genieten/erover kunnen ruziën.”

Don’t Stop… zal vanaf middernacht beschikbaar zijn via het internet.

Meer
Lees meer...