‘Ons huis/nieuw huis’ zoekt kandidaten voor tweede seizoen

Het eerste seizoen van Ons huis/nieuw huis op VRT1 zit erop. De strijd tussen makelaar Kristien en interieurarchitect Ken is gestreden. Of toch voor even, want de zender liet ondertussen weten dat er een tweede seizoen aankomt. Daarvoor wordt nu volop gezocht naar kandidaten.

De voorbije weken kregen kijkers te zien hoe verschillende gezinnen misschien wel de moeilijkste keuze ooit moesten maken: blijven we in ons vertrouwde huis of verhuizen we? Daarbij kregen ze in Ons huis/nieuw huis de hulp van Ken en Kristien. Ondanks een beetje kritiek kon de nieuwe reeks toch op goede kijkcijfers rekenen. Het is dan ook geen verrassing dat VRT1 er een vervolg aan breit.

Ons huis/nieuw huis

In het programma bezoeken Ken en Kristien – verspreid over heel Vlaanderen – acht koppels die niet (meer) wonen in het huis van hun dromen. De ene ziet een verbouwing als de oplossing voor hun problemen, terwijl de andere droomt van een nieuw huis en een nieuwe start.

Interieurarchitect Ken verbouwt samen met zijn aannemersploeg de huizen waar de koppels in wonen. Zijn doel is om die huizen zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen van de eigenaars. Op die manier hoopt hij dat de koppels zich opnieuw thuis zullen voelen. Makelaar Kristien gaat dan weer op zoek naar nieuwe woningen volgens de opgegeven eisen van de koppels.

Tweede seizoen

In het eerste seizoen zagen we dat de meeste deelnemers hun eigen verbeterde huis verkozen boven een nieuw huis. Of die trend zich in de toekomst zal voortzetten, dat krijgen we in een tweede seizoen te zien.

In dat tweede seizoen zal de zender toch enkele dingen aanpassen. Dat vertelde programmadirecteur Ricus Jansegers aan HLN. “We moeten nog meer het verschil maken door bijvoorbeeld tips te geven”, klinkt het daar. Of daar in het volgende seizoen rekening mee gehouden zal worden, valt af te wachten.

Interesse om deel te nemen? Inschrijven kan via de website.

Meer
Lees meer...