‘Ons huis/nieuw huis’ op Eén laat koppels kiezen tussen nieuwe of gerenoveerde woning

Na Blind Gekocht op Play4 en Huis Gemaakt op VTM komt ook de VRT met een programma over huizen. Vanaf 3 mei kunnen kijkers op de zender terecht voor Ons huis/nieuw huis, waarin een interieurarchitect hun oud huis onder handen neemt terwijl een makelaar een nieuw huis zoekt. Uiteindelijk staan de koppels voor een belangrijke keuze: verhuizen ze of blijven ze in hun huis?

In het nieuwe Eén-programma Ons huis/nieuw huis gaan interieurarchitect Ken en vastgoedmakelaar Kristien de strijd aan met elkaar. Ze bezoeken – verspreid over heel Vlaanderen – acht koppels die niet (meer) wonen in het huis van hun dromen. De ene ziet een verbouwing als de oplossing voor hun problemen, terwijl de andere droomt van een nieuw huis en een nieuwe start.

Ons huis/nieuw huis

Interieurarchitect Ken verbouwt samen met zijn aannemersploeg de huizen waar de koppels in wonen. Zijn doel is om die huizen zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen van de eigenaars. Op die manier hoopt hij dat de koppels zich opnieuw thuis zullen voelen. Makelaar Kristien gaat dan weer op zoek naar nieuwe woningen volgens de opgegeven eisen van de koppels.

Nadat de renovatie van Ken is voltooid, kunnen de koppels het resultaat bewonderen. Ook Kristien is aanwezig en ze heeft een nieuwe waardebepaling gemaakt van het huis na de verbouwingen. Blijven de koppels uiteindelijk wonen in hun gerenoveerde eigendom of verhuizen ze naar een nieuw gevonden pand? Dat is de centrale vraag in dit nieuwe programma.

Eén verhaal per week

Elke week zien we een ander koppel. Dat betekent dus ook dat elk verhaal in één aflevering zal afgerond worden. Dat is anders dan bij Blind Gekocht bijvoorbeeld, waar de verhalen elkaar overlappen over verschillende afleveringen.

In de eerste aflevering zien we zo alvast Elyne (38) en Lorenz (38), een kappersduo dat op zoek gaat naar meer dan een bungalow. Nu ze vier kinderen hebben, gaan ze ook op zoek naar een huis met meerdere verdiepingen, maar daar zal Ken dus op zijn manier aan proberen voldoen in hun huidige huis. Na Elyne en Lorenz volgen nog zeven koppels.

Meer
Lees meer...