Primeur in ‘Blind Gekocht’: “We gaan ermee stoppen”

We kregen vanavond een primeur te zien in Blind Gekocht. Voor de eerste keer ooit in het programma werd besloten om een koppel geen huis te geven. Anouchka en Mathias waren niet tevreden met het huis dat Kinga en Bart voor hen vinden en het leek erop dat ze nooit tevreden zouden zijn.

Blind Gekocht zoekt nu al vijf seizoenen lang naar geschikte woningen voor gezinnen, daarbij lukte het elke keer om het droomhuis te vinden voor de kopers. Maar dit jaar maakten Anouchka en Mathias het wel heel moeilijk voor Kinga en Bart.

Onmogelijke eisen

Anouchka en Mathias begonnen aan het avontuur met een gigantische waslijst aan eisen. Het koppel wilde een karakterwoning met charme, een open bebouwing, een grote loods van 200m², voldoende parkeerplaats, een oprit, niet aan een drukke baan, plek om te laden en te lossen, vier slaapkamers, twee badkamers, ruime dressing, grote leefruimte, enzovoort. Uiteindelijk moesten ze die lijst inkorten tot vier eisen. Waarbij ze aangaven dat ze graag een huis wilden in een groene omgeving, met vier slaapkamers, een hangar en vooral binnen een straal van 20 minuten van hun huidige woning. Vooral die afstand bleek een breekpunt, want een huis op 23 minuten lieten ze aan zich passeren.

Na maanden zoeken vonden Kinga en Bart dan toch een geschikte woning binnen de straal. Maar tijdens hun huisbezoek waren Anouchka en Mathias niet te spreken over de woning. “Het is eigenlijk een beetje erger dan de ergste nachtmerrie. We komen meer en meer tot het besef dat we dit nooit hadden moeten doen”, klinkt het. “Ik hoop dat ze dit huis nog kunnen verkopen”, vertelt het koppel zelfs. Waarna Bart en Kinga een drastische beslissing moesten maken.

Geen huis

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Blind Gekocht is er besloten om de zoektocht stop te zetten. Waardoor Anouchka en Mathias dus in hun eigen huis (dat ze voor een hoger bedrag wilden verkopen dan het huis dat ze wilden kopen via Blind Gekocht) zullen blijven wonen. “Eigenlijk is het een beetje een opluchting”, klinkt het meteen bij Mathias. “We gaan daar niet genoeg kunnen krijgen om gelukkiger te worden dan we hier zijn. Zelfs niet met de vooruitzichten die erbij horen.”

Voor Anouchka is het toch een emotioneel moment. “Ik denk dat het de ontlading is van de stress van de afgelopen maanden”, klinkt het. Mathias besluit: “Ik vind het wel spijtig dat we mee hebben gedaan en dat er geen resultaat uit is gekomen. Maar ik ben zeker niet verdrietig dat we hier blijven.” Ook Anouchka reageert opgelucht. “Ik dacht dat ik klaar was voor een nieuwe start, maar dat was ik dus toch niet. Het is een beetje dubbel, maar ik ben wel opgelucht. Het moet nog een beetje zakken, denk ik.”

Bekijk hier nog eens het fragment:

Blind Gekocht is elke donderdag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...