OpenAI lanceert geavanceerde spraakassistent GPT-4o: “Menselijk en behulpzaam”

OpenAI, het onderzoekslab achter de populaire chatbot ChatGPT, heeft maandag een nieuwe spraakassistent gelanceerd genaamd GPT-4o. De AI-gestuurde assistent kan gesprekken voeren die verbluffend menselijk klinken, emoties herkennen en zelfs wiskundige problemen helpen oplossen.

Een van de meest opvallende kenmerken van GPT-4o is de natuurlijke manier waarop het gesprekken voert. In tegenstelling tot sommige andere spraakassistenten die vaak houterig of robotachtig overkomen, klinkt met hier alsof je met een echte persoon praat. De assistent kan zelfs onderbrekingen in het gesprek verwerken, iets wat veel andere spraakassistenten nog lastig vinden.

Emoties herkennen

GPT-4o kan meer dan alleen praten. De assistent van OpenAI kan ook emoties herkennen via de camera op je smartphone. In de demo die OpenAI maandag presenteerde, kon de spraakassistent de gezichtsuitdrukkingen van een engineer interpreteren en hierop reageren. Zo complimenteerde de assistent de engineer op zijn vrolijke humeur.

Naast het voeren van gesprekken en het herkennen van emoties, kan GPT-4o ook helpen met praktische taken. De assistent kan bijvoorbeeld via een gesprek een wiskundig probleem oplossen. Dit maakt GPT-4o een waardevolle tool voor studenten en professionals die hulp nodig hebben bij hun studie of werk.

Gratis beschikbaar

Het goede nieuws is dat OpenAI GPT-4o gratis beschikbaar zal stellen aan het grote publiek. Betalende gebruikers krijgen wel toegang tot extra functies en limieten die vijf keer hoger zijn dan die van gratis gebruikers.

👉 Lees hier wat CEO Sam Altman van het nieuwe platform vindt.

Meer
Lees meer...