Apple en OpenAI dicht bij deal: ChatGPT komt waarschijnlijk naar iOS 18

Apple en OpenAI staan op het punt om een deal te sluiten die de technologie achter de populaire chatbot ChatGPT naar iOS 18 zal brengen. Dat meldt Bloomberg-analist Mark Gurman. De deal zou worden aangekondigd tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple in juni.

Gurman meldt dat de deal nog niet definitief is, maar dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zitten. Apple zou ook met Google in gesprek zijn geweest over hun AI-tool Gemini, maar die gesprekken hebben vooralsnog niets opgeleverd.

Mogelijkheden voor ChatGPT op de iPhone

Het is nog onduidelijk hoe Apple ChatGPT precies wil integreren in iOS 18. De mogelijkheden zijn echter groot. Zo zou ChatGPT kunnen worden gebruikt om Siri te verbeteren, of om nieuwe functies te introduceren op het gebied van messaging, vertaling en spraakbesturing.

Apple CEO Tim Cook heeft zich in het verleden al meermaals positief uitgelaten over AI. Hij benadrukte echter ook dat er nog een aantal uitdagingen zijn met de technologie voordat deze op grote schaal kan worden ingezet. Apple staat erom bekend technologieën pas te integreren in hun producten als die volledig op punt staan. Hierdoor zijn ze niet meer altijd de grote voorloper. Daarentegen hebben hun producten doorgaans wel minder last van bugs dan andere fabrikanten.

Meer
Lees meer...