Organisatoren Vestiville vrijgelaten door onderzoeksrechter

Vestiville
Vestiville

De twee Nederlandse organisatoren van Vestiville die nog werden vastgehouden op verdenking van fraude en oplichting zijn vrijgelaten. Dat laat hun advocate weten. De twee, een broer en een zus, zaten sinds zondag vast nadat Vestiville op het laatste nippertje afgelast werd.

Nadat Vestiville vrijdag een uur voor opening afgelast werd, startte het Limburgse parket een onderzoek naar de organisatie van het festival. De drie organisatoren, twee Nederlanders en hun Britse zakenpartner, werden opgepakt. De Brit werd al snel weer vrijgelaten en keerde terug naar Groot-Brittannië. De twee Nederlanders, Ravuth en Aymira Ty, zaten tot nu vast.

Schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en oplichting

De drie organisatoren van Vestiville werden aangehouden op verdenking van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen en oplichting. De politie wilde achterhalen of de drie bewust een vals festival op poten hadden gezet, vergelijkbaar met het frauduleuze Fyre Festival in de Verenigde Staten.

Over dat festival maakte Netflix een documentaire die veel aandacht kreeg. Fyre Festival was een groots aangekondigd festival, dat volledig in het honderd liep door slechte organisatie en bewuste oplichterij. Billy McFarland, de organisator van Fyre, zit momenteel zijn gevangenisstraf uit voor fraude.

Organisatoren Vestiville vrij

Maar zo ver is het bij Vestiville dus niet gekomen. De organisatoren zijn nu al vrijgelaten omdat ze volgens hun advocaat “oprecht een tof festival wilden organiseren en het betreuren dat het niet is doorgegaan.”

Het stadsbestuur van Lommel heeft zich ondertussen wel burgerlijke partij gesteld tegen de drie organisatoren. Zij zorgden er namelijk voor dat de festivalgangers die niet meteen naar huis konden, voornamelijk buitenlanders, toegang kregen tot voedsel, douches, toiletten en elektriciteit. Die gemaakte kosten zouden ze graag terugzien.

Festivalgangers die hun ticket via Eventbrite kochten, kunnen hun geld terugkrijgen.

Gesponsorde artikelen