Left Right
scrollTop top

Ozzy Osbourne komt naar Graspop voor allerlaatste optreden in België


Ozzy Osbourne komt naar Graspop voor allerlaatste optreden in België

Metalfans, het is jullie geluksdag want Graspop Metal Meeting heeft zijn eerste headliner voor de editie van 2018 aangekondigd. Niemand minder dan Ozzy Osbourne zakt af naar Dessel! Wie de Prince of Darkness nog eens live aan het werk wil zien, houdt best het weekend van 22 tot 24 juni vrij, want Ozzy wil met zijn ‘Farewell World Tour’ officieel afscheid nemen van zijn fans.

De organisatie van Graspop Metal Meeting heeft zojuist zijn eerste headliner aangekondigd voor de editie van volgend jaar: Ozzy Osbourne! Dit wordt waarschijnlijk het laatste optreden van de metal-pionier in België dus hou het voorlaatste weekend van juli 2018 alvast vrij. Voor deze afscheidstournee gaat hij opnieuw met zijn trouwe gitarist Zakk Wylde in zee. Eerder was er al aangekondigd dat we volgend jaar nog een nieuwe Ozzy-plaat mogen verwachten.

De zanger stond voor het laatst solo in Dessel in 2012. In 2016 gaf Black Sabbath met Ozzy als frontman nog hun laatste Belgische concert op Graspop. Met die groep stond hij begin jaren 70 aan de wieg van het metalgenre. Uit platen als ‘Paranoid’, ‘Black Sabbath’, ‘Master of Reality’ en ‘Vol. 4’ kwamen meezingers als Iron Man, Paranoid, Into the Void en Snowblind voort, die Ozzy ook al eens solo durft te brengen. Begin jaren 80 ging hij zijn eigen weg met gitaaricoon Randy Rhoads (R.I.P.) in de arm. Zijn bekendste nummers zijn Crazy Train, Mr. Crowley en Bark at the Moon. Decennia geleden kwam Ozzy onder vuur te liggen omdat hij op het podium de kop van een vleermuis afgebeten had. Hopelijk blijven onze nekken volgende zomer gespaard! Tickets voor het festival zijn vanaf zaterdag 18 november te koop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452