‘Paint’: Bizarre film met Owen Wilson als Bob Ross-look-a-like krijgt trailer

Volgende maand is in de cinema een wel heel opmerkelijke film te zien. Het gaat over de komische film Paint met Owen Wilson in de hoofdrol. Die speelt Carl Nagyl, een televisiepersoonlijkheid die wel heel hard gebaseerd lijkt op de bekende Bob Ross.

De schilder/cultheld Bob Ross is uiteraard alom bekend. Zijn rustgevende en immer vrolijke programma Bob Ross: The Joy of Painting zorgt namelijk ook jaren na zijn dood nog voor heel wat plezier bij miljoenen mensen. Dat er ook een duistere kant is aan de schilderijen van de televisieschilder bewees de Netflixdocumentaire Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed.

Carl Nagyl

In de film Paint maken we kennis met Carl Nagyl (Owen Wilson). Die heeft, net als Bob Ross, een televisieprogramma waarin hij mensen leert schilderen onder begeleiding van zijn rustgevende stem. Daarmee houdt de vergelijking tussen de twee televisieschilders wel op. 

Want terwijl iedereen 27 jaar na de dood van Bob Ross nog altijd positief is over hem, blijkt Carl Nagyl helemaal niet zo vriendelijk te zijn als zijn televisiepersonage doet uitschijnen. Hij is daarentegen door de roem geobsedeerd en een echte rokkenjager.

Ambrosia

In Paint komt die roem echter ineens onder druk te staan als de kijkcijfers van zijn programma dalen. Op de koop toe besluit de zender om met Ambrosia (Ciara Renée) een nieuwe, jongere televisieschilder te lanceren. Zij blijkt dan ook nog eens snel een stuk populairder te worden dan Carl Nagyl. In de nieuwe trailer van Paint zien we hoe dat alles ervoor zorgt dat Nagyl helemaal de weg kwijt raakt.

Naast Owen Wilson en Ciara Renée is er in Paint ook plaats voor onder andere Michaela Watkins, Luisa Strus, Stephen Root en Lucy Freyer. Regisseur en scenarist van dienst is Brit McAdams, die hiermee zijn langspeelfilmdebuut maakt.

Bekijk hier de trailer van Paint:

Paint verschijnt op woensdag 5 april in de cinema.

Meer
Lees meer...