Penn Badgley over ‘You’: “Ik kreeg altijd de opmerking dat m’n masturbatiescènes te creepy waren”

Penn Badgley is nu al drie seizoenen lang te zien Joe Goldberg in You. Hij speelt de rol van de stalker/moordenaar/bibliothecaris angstaanjagend perfect. Maar in een aflevering van zijn eigen podcast laat hij weten dat hij problemen had met één wel heel specifiek soort scènes.

Penn Badgley heeft naast zijn acteercarrière ook zijn eigen podcast Podcrushed, samen met Nava Kavelin en Sophie Ansari. In de meest recente aflevering kwam daarbij een bijzonder onderwerp aan bod: de masturbatiescènes uit You en daarover had de acteur iets te zeggen.

Masturbatiescènes

De gast van de week in de podcast was Chase Crawford, die samen met Penn Badgley te zien was in Gossip Girl. In de podcast komt de #metoo-beweging ter sprake. Daarbij spreken de acteurs over de manier waarop seksscènes tegenwoordig gefilmd worden, met een intimiteitscoördinator.

In het gesprek vertelt Penn Badgley dat hij masturbatiescènes eigenlijk moeilijker vindt dan seksscènes met een tegenspeler. “Ik heb het nu al zo vaak gedaan voor de camera. Het is raar, je denkt niet dat het heel moeilijk is. Maar wanneer je dan voor de crew zit, met een camera recht in je gezicht, wetende dat miljoenen mensen je gaan zien, dan wordt het op slag heel wat moeilijker. Er is ook niets om de aandacht af te leiden, het enige wat er te zien is, ben jij die … je ding doet.”

“Te creepy”

Badgley had nog een anekdote over de masturbatiescènes. “Ik heb er nu al zoveel gedaan. Ik denk dat er in elk seizoen wel een masturbatiescène zit. En elke keer dat ik er een deed, kreeg ik de opmerking om het ‘minder creepy’ te maken. Ze vragen dan om m’n ogen dicht te doen of sneller of trager te gaan.”

Maar de creepy scènes zijn een bewuste keuze van Badgley. “Ik denk dan: ‘Wat? Deze man is een f*cking moordenaar en hij is aan het masturberen op straat. En je wil dat hij minder creepy is? Hoezo ben ik het die deze situatie creepy maakt?'” Badgley gaat verder en zegt dat hij echt problemen heeft met de manier waarop de reeks een moordenaar probeert te romantiseren. “Het is de vreemde balans die we altijd proberen te zoeken in de serie. We proberen problemen rond seksualiteit aan te kaarten terwijl we ook sexy proberen te zijn.”

Beluister hier de volledige podcast:

Voorlopig is het nog niet geweten wanneer het vierde seizoen van You zal verschijnen. Intussen op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...