‘Percy Jackson and the Olympians’ krijgt eerste trailer en fans zijn dolenthousiast

De nieuwe reeks Percy Jackson and the Olympians krijgt alsmaar meer vorm. Eerder deze week dropte Disney enkele stills, maar nu volgt ook de eerste officiële trailer. Die wordt bij de fans van de franchise alvast goed ontvangen. De reeks gaat op 20 december van start op Disney+.

Begin 2022 kwam Disney met groot nieuws. Er zou een nieuwe reeks op Disney+ komen over het bekende boekpersonage Percy Jackson van auteur Rick Rordian. Hoewel er eerder al een filmreeks over de boeken verscheen, gooit Disney het nu dus over een andere boeg.

Enkele maanden na die bekendmaking volgde ook het nieuws dat de jonge acteur Walker Scobell (14) de hoofdrol zou spelen en dat hij zou worden bijgestaan door nog twee onbekende jonge namen: Aryan Simhadri (17) en Leah Sava Jeffries (14).

Percy Jackson and the Olympians

De nieuwe live-actionserie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod, Percy Jackson (Scobell). Percy heeft nog maar net zijn krachten leren aanvaarden wanneer de oppergod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschichten.

Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om die te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen. In de reeks zien we ook onder andere Lin-Manuel Miranda als de Griekse god Hermes en Lance Reddick als Zeus.

Eerste trailer

Die laatste krijgt alvast een grote rol in de eerste officiële trailer van de reeks. Die trailer wordt begeleid door een mysterieuze versie van het lied Riptide en stelt het personage Percy Jackson eerst kort voor. Hij haalt slechte punten op school en heeft last van enkele pestkoppen, maar krijgt ook te maken met minder normale zaken.

Zo begint hij dingen te zien die anderen niet kunnen zien, waarna zijn moeder hem de waarheid lijkt te vertellen over monsters en halfgoden. Daarna wordt hij naar Camp Half Blood gestuurd, waar hij wordt getraind voor zijn belangrijke missie. Die missie moet hij samen met Grover en Annabeth tot een goed einde zien te brengen. De trailer wordt online alvast positief onthaald door de fans van de boeken.

Bekijk de eerste trailer van Percy Jackson and the Olympians hier:

Meer
Lees meer...