‘Percy Jackson and the Olympians’ verschijnt dit jaar nog op Disney+

Goed nieuws voor de fans van fantasyreeksen. Afgelopen weekend heeft Disney namelijk bekendgemaakt dat de nieuwe reeks Percy Jackson and the Olympians dit jaar nog te zien zal zijn op de streamingdienst Disney+. In een nieuwe teaser zien we meteen de nieuwe Percy Jackson (Walker Scobell) aan het werk en komen we te weten dat de reeks op 20 december 2023 al verschijnt.

Begin 2022 kwam Disney met groot nieuws. Er zou een nieuwe reeks op Disney+ komen over het bekende boekpersonage Percy Jackson van auteur Rick Rordian. Hoewel er eerder al een filmreeks over de boeken verscheen, gooit Disney het nu dus over een andere boeg.

Enkele maanden na die bekendmaking volgde ook het nieuws dat de jonge acteur Walker Scobell (14) de hoofdrol zou spelen en dat hij zou worden bijgestaan door nog twee onbekende jonge namen: Aryan Simhadri (17) en Leah Sava Jeffries (14).

Percy Jackson and the Olympians

De nieuwe live action-serie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod, Percy Jackson (Scobell). Percy heeft nog maar net zijn krachten leren aanvaarden wanneer de oppergod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschichten. Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om die te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen.

In een eerste teaser kregen we al te zien hoe Percy zijn intrede maakte op Camp Half Blood en hoorden we al een voice-over die de exacte woorden uit het boek van auteur Rordian gebruikte. Dat alleen al deed de fans hopen op een adaptatie die heel trouw blijft aan de boeken. Dat beloofde Rordian later ook in een interview en is ook terug te zien in een nieuwe teaser.

Nieuwe teaser

Terwijl die nieuwste clip vooral dient om mee te delen dat de reeks verschijnt op 20 december 2023, zien we toch nog enkele nieuwe zaken opduiken. Zo horen we een mysterieuze stem de komst van Percy aankondigen met de woorden “We’ve been expecting you” en krijgen we ook al een eerste blik op de special effects, de monsters, enzovoort.

Bekijk de nieuwe teaser van Percy Jackson and the Olympians hier:

Percy Jackson and the Olympians is vanaf 20 december wekelijks te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...