Disney deelt eerste beelden van ‘Percy Jackson and the Olympians’

Dit weekend vindt in Californië de D23-expo plaats. Dat is een gigantisch evenement waar Disney heel wat van zijn nieuwe projecten voorstelt. Een van die projecten is de langverwachte serie Percy Jackson and the Olympians. Dat de jonge acteur Walker Scobell de rol van Percy zal spelen, is al even bekend. Maar nu deelde Disney ook een eerste teaser.

De nieuwe serie rond Percy Jackson komt eraan! Gisteren deelde Disney de eerste beelden en daaruit was meteen op te maken dat de nieuwe reeks Percy Jackson and the Olympians trouw zal willen blijven aan de originele boeken van schrijver Rick Riordan. Wanneer de reeks precies uitkomt, is nog niet bekend.

Percy Jackson and the Olympians

De nieuwe live action-serie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod, Percy Jackson (Scobell). Percy heeft nog maar net zijn krachten leren aanvaarden wanneer de oppergod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschichten. Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om die te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen.

Voor hoofdrolspeler Walker Scobell is het nog maar zijn tweede grote rol. Eerder was hij naast acteur Ryan Reynolds al te zien in de Netflixfilm The Adam Project. Wie er naast de drie hoofdpersonages nog zal opduiken, is niet bekend. Ook een exacte releasedatum is er nog niet, al zou die ergens in 2023 moeten vallen.

Teaser

In een eerste teaser, die Disney tijdens de D23-expo lanceerde, zien we alvast hoe Percy Jackson zijn intrede maakt op Camp Half-Blood. Liefhebbers van de boeken merkten ook meteen op dat de voice-over van het hoofdpersonage heel sterk lijkt op een passage uit de originele verhalen. De serie zal dus trouw proberen blijven aan de boeken, al zullen er zonder twijfel ook een aantal noodzakelijke aanpassingen zijn gebeurd.

Bekijk de eerste teaser van Percy Jackson and the Olympians hier:

Meer
Lees meer...