Lin-Manuel Miranda vervoegt cast ‘Percy Jackson and the Olympians’

De Disney+-serie Percy Jackson and the Olympians krijgt alsmaar meer vorm. Nadat Disney een tijdje geleden al een korte teaser deelde, volgde er gisteren weer een belangrijk nieuwtje. Acteur, schrijver en componist Lin-Manuel Miranda zal namelijk in de reeks te zien zijn als de Griekse god Hermes. Wanneer de serie precies uitkomt, is nog niet bekend.

Percy Jackson and the Olympians heeft er een nieuwe topnaam bij. Niemand minder dan Lin-Manuel Miranda zal zijn intrede maken als Hermes, zoon van oppergod Zeus. Hoewel Miranda vooral bekend is door zijn werk als componist en schrijver, heeft hij ook al wat acteerervaring.

Percy Jackson and the Olympians

De nieuwe live action-serie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod, Percy Jackson (Scobell). Percy heeft nog maar net zijn krachten leren aanvaarden wanneer de oppergod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschichten. Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om die te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen.

Voor hoofdrolspeler Walker Scobell is het nog maar zijn tweede grote rol. Eerder was hij naast acteur Ryan Reynolds al te zien in de Netflixfilm The Adam Project. Naast Scobell, Simhadri en Jeffries zal ook Lin-Manuel Miranda te zien zijn in de serie. Dat maakte Disney gisteren bekend. Hij speelt de rol van Hermes, de boodschapper.

Lin-Manuel Miranda

Miranda is vooral bekend als componist en bedenker van bekende musicals als In The Heights en Hamilton. Daarnaast maakte hij ook de muziek voor onder andere Encanto en Moana. Ook de muziek van de langverwachte nieuwe versie van The Little Mermaid komt van zijn hand. Als acteur stond hij al op de planken van zijn eigen musicals en was hij ook te zien in Mary Poppins Returns.

Disney maakte gisteren zijn casting bekend aan de hand van twee foto’s van Lin-Manuel Miranda op set. Zijn personage Hermes wordt beschreven als een charismatische god. Toch twijfelt hij om Percy en zijn vrienden te helpen. Want soms is niets doen veiliger dan zich mengen in een strijd tussen goden.

(Her)bekijk de eerste teaser van Percy Jackson and the Olympians hier:

Meer
Lees meer...