‘Percy Jackson and the Olympians’ krijgt tweede seizoen

Wat velen al dachten, is ook bevestigd door Disney. Er komt een tweede seizoen van Percy Jackson and the Olympians. Het eerste seizoen was sinds eind vorig jaar te zien op streamingdienst Disney+. De laatste aflevering verscheen nog maar pas, maar toch wordt de komst van een tweede nu dus al bevestigd.

Begin 2022 kwam Disney met groot nieuws. Er zou een nieuwe reeks op Disney+ komen over het bekende boekpersonage Percy Jackson van auteur Rick Rordian. Hoewel er eerder al een filmreeks over de boeken verscheen, wilde Disney deze keer een reeks maken die nauwer aansloot bij het origineel verhaal.

Enkele maanden na die bekendmaking volgde ook het nieuws dat de jonge acteur Walker Scobell de hoofdrol zou spelen en dat hij zou worden bijgestaan door nog twee onbekende jonge namen: Aryan Simhadri en Leah Sava Jeffries. Na een succesvol eerste seizoen komt er nu dus ook al zeker een tweede.

Percy Jackson and the Olympians

Percy (Walker Scobell) leeft onschuldig in de gewone wereld tot hij ineens zijn krachten ontdekt en zijn moeder hem vertelt dat hij een halfgod is. Om hem te beschermen, stuurt ze hem naar Camp Half Blood. Daar komt hij meer te weten over zijn afkomst en wordt hij op missie gestuurd.

Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om de gestolen bliksemschicht van Zeus te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen. Althans, dat denkt hij. Want ondertussen leert hij zijn familie en zichzelf beter kennen én komt hij dus ook te weten dat er altijd meer achter zit dan eerst gedacht.

Tweede seizoen

Het eerste seizoen is gebaseerd op het eerste boek uit de boekenreeks van Rick Rordian. Al sinds de eerste aflevering is de serie gigantisch populair en ook de komst van het tweede seizoen werd al lang besproken. De komst van dat seizoen is nu ook bevestigd.

De nieuwe afleveringen zullen gebaseerd zijn op het tweede boek uit de reeks: Percy Jackson: Sea of Monsters. Daarin zal Percy’s rol als zoon van Poseidon duidelijker worden, aangezien een groot deel zich in of op zee zal afspelen. Wanneer het tweede seizoen zal verschijnen, is nog niet bekend.

Percy Jackson and the Olympians is te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...