Opnames ‘Freaky Friday’-sequel zijn van start gegaan

Geweldig nieuws voor fans van Freaky Friday, want de opnames van de sequel zijn van start gegaan. De geruchten over een sequel verschenen voor het eerst in 2022. Toen liet hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis weten dat ze persoonlijk aan Disney had gevraagd om een sequel te maken. Ook tegenspeelster Lindsay Lohan had niet veel overtuigingskracht nodig. En nu kan het aftellen dus echt beginnen.

Freaky Friday verscheen in 2003 en groeide uit tot een klassieker in z’n genre. In de komedie met Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan in de hoofdrol wisselen een moeder en dochter van lichaam, waarbij ze elkaar leren begrijpen.

Freaky Friday-sequel

Het is ondertussen meer dan 20 jaar geleden dat Freaky Friday verscheen. De film vertelt het verhaal van Anna Coleman (Lindsay Lohan) en haar moeder Tess (Jamie Lee Curtis). Sinds de dood van Annas vader is de relatie tussen de twee ernstig verstoord. Zeker nu mama Tess wil trouwen met haar nieuwe vriend Ryan (Mark Harmon). De ruzie tussen de twee bereikt z’n kookpunt op de avond van het proefdiner voor het huwelijk. Anna had die avond een belangrijke auditie met haar band, maar ze mocht niet gaan van haar moeder. De volgende ochtend worden ze plots wakker in elkaars lichaam.

Ze kunnen niet anders doen dan het leven van de ander overnemen. Zo gaat Tess, in het lichaam van haar dochter, terug naar de schoolbanken en moet Anna, in het lichaam van haar moeder, de patiënten van haar moeder (die werkt als therapeut) overnemen. De enige manier om terug te keren naar hun eigen lichaam is onvoorwaardelijke liefde voor elkaar tonen.

Eind 2022 liet Jamie Lee Curtis weten dat ze al aan Disney gevraagd had om een sequel van Freaky Friday te maken. Niet veel later volgde het nieuws dat ook haar tegenspeelster Lindsay Lohan een vervolg wel zou zien zittenDaarna gaf Jamie Lee Curtis nog een update dat “de juiste mensen aan het praten waren” over de film. En niet veel later kwam de bevestiging dat Disney Freaky Friday 2 zal maken.

Opnames

Disney laat nu weten dat de opnames van start zijn gegaan. Het doet dat met een foto en een korte video van de twee hoofdrolspeelsters op de set. Bij de foto laat Disney ook alvast weten dat we de film volgend jaar in de zalen mogen verwachten.

Naast Lindsay Lohan (Mean Girls) en Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All At Once) zullen ook Mark Harmon (NCIS), Chad Michael Murray (One Three Hill), Christina Vidal Mitchell (Taina), Haley Hudson (Weeds), Lucille Soong (Fresh Off the Boat), Stephen Tobolowsky (One Day at a Time) en Rosalind Chao (3 Body Problem) terugkeren voor de sequel. Zij krijgen het gezelschap van Julia Butters (Once Upon a Time in Hollywood), Manny Jacinto (The Good Place), Maitreyi Ramakrishnan (Never Have I Ever) en Sophia Hammons (Under Wraps).

Meer
Lees meer...