‘Percy Jackson and the Olympians’ nu volledig te zien op Disney+

Het is zover! Het eerste seizoen van Percy Jackson and the Olympians staat volledig op Disney+. De voorbije weken konden de fans elke woensdag op de streamingdienst terecht, maar nu kunnen ook de bingewatchers ermee aan de slag. Een tweede seizoen is nog niet officieel aangekondigd, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Begin 2022 kwam Disney met groot nieuws. Er zou een nieuwe reeks op Disney+ komen over het bekende boekpersonage Percy Jackson van auteur Rick Rordian. Hoewel er eerder al een filmreeks over de boeken verscheen, wilde Disney deze keer een reeks maken die nauwer aansloot bij het origineel verhaal.

Enkele maanden na die bekendmaking volgde ook het nieuws dat de jonge acteur Walker Scobell de hoofdrol zou spelen en dat hij zou worden bijgestaan door nog twee onbekende jonge namen: Aryan Simhadri en Leah Sava Jeffries. Het eerste seizoen van de reeks verscheen uiteindelijk vanaf december 2023 op Disney+.

Percy Jackson and the Olympians

Percy (Walker Scobell) leeft onschuldig in de gewone wereld tot hij ineens zijn krachten ontdekt en zijn moeder hem vertelt dat hij een halfgod is. Om hem te beschermen, stuurt ze hem naar Camp Half Blood. Daar komt hij meer te weten over zijn afkomst en wordt hij op missie gestuurd.

Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om de gestolen bliksemschicht van Zeus te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen. Althans, dat denkt hij. Want ondertussen leert hij zijn familie en zichzelf beter kennen én komt hij dus ook te weten dat er altijd meer achter zit dan eerst gedacht.

Eerste seizoen

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen. Die zijn sinds deze week allemaal te zien op Disney+ en omvatten het verhaal uit het eerste boek Percy Jackson and the Lightning Thief. Hoewel Disney nog niet officieel heeft laten weten dat er nog andere seizoenen aankomen, gaat iedereen daar wel van uit. Toch zal het nog even wachten zijn tot we de verfilming van het tweede boek uit de Olympians-reeks te zien krijgen.

Bekijk ons interview met de cast van Percy Jackson and the Olympians hier:

Percy Jackson and the Olympians seizoen 1 is vanaf nu volledig te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...