‘Petflix’ neemt uw hond op een virtuele wandeling

Streamingdiensten doen gouden zaken in het coronatijdperk. Maar ook voor dieren blijken ze bijzonder populair. Petflix’, zoals het wordt genoemd, neemt uw hond mee op een wandeling – zonder dat u de deur uit moet. 

Een winderig strand, een groene weide of een kronkelig bospad. Met een klik op de afstandsbediening kunnen honden een brede waaier aan wandelingen bekijken op een televisie- of computerscherm, via een streamingdienst waarop u zich kan abonneren voor 4,99 dollar (4,10 euro) per maand. 

Relax My Dog

Online streamingdiensten voor mensen met huisdieren, zoals Relax My Dog en zustersite Relax My Cat, zijn sinds het begin van de pandemie erg in trek. Het afgelopen jaar kende het platform meer dan 180 miljoen weergaven, tegenover 120 miljoen in 2019. 

Cameramannen reizen de wereld rond – naar onder meer Indonesië en Midden-Amerika – om rustgevende beelden te maken, bij een streepje muziek, om huisdieren de hele dag zoet houden. Relax My Dog biedt de video’s naar eigen zeggen aan om “honden te helpen bij het overwinnen van angst, eenzaamheid, stress, verveling en hyperactiviteit.”

Doorgaans worden de video’s ook gefilmd vanuit het perspectief van een hond en wordt de camera zo bewogen om het snuffelen te simuleren. “Het is een soort simulatie van wat de hond door zijn ogen zou zien”, zei Amman Ahmed, de oprichter van Relax My Dog, aan de Britse krant The Times

In de video’s zijn onder meer ook rennende honden en grazende koeien te zien. Verder is er nog de mogelijkheid om een diavoorstelling met foto’s van verschillende landschappen af te spelen. “Sommige honden kijken graag naar vogels. Sommigen kijken graag naar andere honden op het scherm; anderen haten het en beginnen te blaffen”, zegt Ahmed. 

“Televisie zal niet veel helpen”

Rosie Bescoby, een dierengedragstherapeut, staat echter sceptisch tegenover ‘Petflix’ en waarschuwt dat baasjes de website niet moeten gebruiken om probleemgedrag bij hun huisdieren te negeren.

“Als je een gestreste en angstige hond hebt, moet je iets doen aan wat die stress en angst veroorzaakt”, zei ze aan The Times. “De televisie aanzetten zal waarschijnlijk niet veel helpen. Dit is geen vervanging voor goede stimulatie.”

Meer
Lees meer...