‘Physical: 100’ seizoen 2 krijgt volledig nieuw thema

Enkele maanden geleden kondigde Netflix al aan dat de populaire Zuid-Koreaanse realityreeks Physical: 100 een tweede seizoen krijgt. Daarover heeft het nu meer informatie bekendgemaakt. Maker Jang Ho-gi sprak samen met deelnemers (en fan favorites) van het eerste seizoen Jo Jin-hyeong en Jang Eun-sil de Zuid-Koreaanse pers toe.

Begin dit jaar had Netflix een gigantische hit te pakken met het Zuid-Koreaanse Physical: 100. Daarin namen 100 spierbundels het tegen elkaar op in verschillende fysieke uitdagingen. Het ging daarbij om deelnemers uit uiteenlopende carrières. Zo waren er professionele atleten, maar ook muzikanten, YouTubers, stuntmensen, modellen, enzovoort. Het programma zal een tweede seizoen krijgen en daarover is nu meer informatie bekend.

Physical: 100 seizoen 2

Jang Ho-gi, de maker van Physical: 100, gaf onlangs een persconferentie in Zuid-Korea. Daarbij werd hij vergezeld door autoverkoper Jo Jin-hyeong en vrouwelijke worstelaar Jang Eun-sil, die uitgroeiden tot favorieten in het eerste seizoen van Physical: 100. Het trio stond de pers te woord op de set van het tweede seizoen en gaf informatie over wat we van het nieuwe seizoen mogen verwachten.

In het eerste seizoen van Physical: 100 was het thema het oude Griekenland en ook het tweede seizoen zal een eigen thema krijgen. Het gaat daarbij om de mijnen in de jaren 50 en 60. “De mijnen zijn een plaats waar opoffering, verlangen, samenwerking en competitie samenkomen. Veel van die elementen zullen we ook gebruiken in de set”, vertelt Jang Ho-gi.

Die set is ook een stuk groter dan die van het eerste seizoen. Het zou zo gaan om een dubbel zo grote ruimte. “We hebben veel nagedacht over elk spel, daardoor zal het er niet uitzien als een spelprogramma, maar als een grote wereld waarin alles met elkaar verbonden is”, legt de maker uit. “Alles is veel groter en ook veiliger”.

Bekijk hier de Instagrampost die Jang Eun-sil deelde na de persconferentie:

Deelnemers

Hoewel er nog geen enkele deelnemer bekend is, laat Jang Ho-gi wel al weten dat er dit jaar strengere screenings zijn van de kandidaten. Het eerste seizoen zorgde namelijk voor heel wat controverse. Een groot deel daarvan ging over de finale, die meermaals moest worden stilgelegd tijdens de opnames. Maar er lekte ook heel wat uit over de kandidaten. Zo werd stuntvrouw Kim Da-young beschuldigd van pesterijen op de schoolbanken en werd een andere deelnemer veroordeeld tot 7 jaar cel voor verkrachting.

“Omdat het gaat om 100 deelnemers, kruipt er heel wat werk in de selectie. Maar we kunnen de kandidaten ook maar zo ver natrekken als de wet het toelaat. Daardoor zijn er personen door de mazen van het net gekropen in het eerste seizoen. Voor het tweede seizoen zullen we strenger zijn voor de deelnemers en ze al uitvoerig screenen voor we ze uitnodigen voor een gesprek.” Daarnaast zullen er ook psychologen aangeworven worden voor het tweede seizoen, waar de kandidaten gebruik van kunnen maken indien nodig.

Om problemen tijdens de opdrachten te voorkomen, zullen de opdrachten uitvoerig getest worden. De kandidaten zullen de opdrachten niet op voorhand kunnen testen, maar ze zullen wel een uitgebreide handleiding krijgen waarop alle mogelijke scenario’s die kunnen gebeuren, uitgelegd worden.

Het is nog niet geweten wanneer het tweede seizoen van Physical: 100 zal verschijnen.

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van Physical: 100:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...