Productie Apple Watch Series 7 loopt vertraging op door nieuw design

De nieuwe Apple Watch komt er mogelijk iets later dan verwacht. Volgens verschillende bronnen heeft Apple namelijk productieproblemen. Reden daarvoor zou het nieuwe, complexe ontwerp zijn van de Apple Watch Series 7 die normaal in september wordt voorgesteld.

Al sinds 2016 stelt Apple jaarlijks halverwege september een nieuw model van de Apple Watch voor. Ook dit jaar wordt de Apple Watch Series 7 rond die periode verwacht. Toch bestaat de kans dat dat toestel aanvankelijk niet of moeilijk te verkrijgen zal zijn. De productie ervan zou namelijk vertraging hebben opgelopen.

“Complex ontwerp”

Het nieuws over de problemen in de productie van de Apple Watch Series 7 komt van de website 9to5mac, die zich daarbij baseert op Nikkei Asia. “De productie van de aankomende Apple Watch is grotendeels vertraagd vanwege de gecompliceerde ontwerpen van de nieuwe smartwatch”, meldden zij. “Fabrikanten van Apple Watch 7, zoals het toestel naar verwachting zal heten, begonnen vorige week met kleinschalige productie. Daarbij stuitten ze op grote uitdagingen om de productie goed te doen verlopen, zeiden meerdere mensen die bekend waren met de situatie.”

“Drie bronnen zeiden dat de huidige teleurstellende productie kan worden toegeschreven aan de complexiteit van het ontwerp, dat aanzienlijk verschilt van dat van eerdere generaties van het horloge. Fabrikanten hebben problemen ondervonden bij het samenstellen van de elektronische modules, componenten en displays”, klinkt het verder nog.

Productie stilgelegd

Producenten van de Apple Watch Series 7 zouden daarom op dit moment zelfs volledig hun productie hebben stilgelegd. Zij willen eerst de huidige problemen oplossen voor ze overgaan op massaproductie.

Het rapport van Nikkei meldt ook enkele nieuwigheden die we mogen verwachten bij de Apple Watch Series 7. Zo zou het toestel de mogelijkheid hebben om je bloeddruk te meten en zou de waterdichtheid verbeterd worden.

Meer
Lees meer...