Pukkelpop 2022 maakt in één keer bijna volledige line-up bekend

Op donderdag 18 augustus 2022 is het na een afwezigheid van twee jaar eindelijk terug tijd voor Pukkelpop. Het festival in Kiewit, bij Hasselt, liet deze ochtend weten dat het vandaag de eerste namen zou delen. Dat deden ze, maar daarbij dropte het ook meteen 90 procent van de line-up van Pukkelpop 2022. De meest opvallende namen zijn Arctic Monkeys, Slipknot en Tame Impala.

Nu alles weer mag en kan, kan het uitkijken naar een festivalzomer eindelijk ook weer beginnen. De voorbije twee jaar moesten we het zonder Belgische festivals stellen, maar dit jaar zijn alle bekende namen terug van weggeweest. Rock Werchter vervolledigde eerder al hun line-up en nu is Pukkelpop dus aan de beurt. Het festival, dat doorgaat van 18 tot 21 augustus 2022, had nog geen enkele naam bekend gemaakt, maar haalde dat vandaag dubbel en dik in. De organisatie deelde namelijk zo goed als de volledige affiche in één keer.

Volledige line-up

Een aantal jaren geleden zag je het nergens, maar de laatste tijd maken meer en meer festivals hun volledige line-up in één keer bekend. Het Spaanse Primavera Sound in Barcelona doet het al een tijdje en ook het Nederlandse Best Kept Secret en Tomorrowland deden er dit jaar al aan mee. Nu is ook Pukkelpop aan de beurt, want de organisatie dropte net hun volledige affiche. Al bestaat de kans dat daar nog een klein aantal namen zullen worden aan toegevoegd.

Op die affiche staan heel wat grote namen als Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala en Bring Me The Horizon, maar ook Belgische acts als Oscar and the Wolf, Charlotte De Witte, Tamino, Selah Sue, Goose, Soulwax en Milow. Het festival vindt officieel plaats van 19 tot 21 augustus, maar op 18 augustus is er al een opwarmingsfeestje voor de kampeerders. Tickets zullen vanaf donderdag 24 maart te koop zijn via de website. Een combiticket kost 245 euro en een dagticket rond de 115 euro.

Bekijk de volledige line-up hier:

Tickets voor Pukkelpop zijn vanaf donderdag 24 maart verkrijgbaar via de website.

Meer
Lees meer...