Pukkelpop bevestigt zes nieuwe namen waaronder blikvanger Macklemore

De organisatie van het Hasseltse festival Pukkelpop kondigde deze voormiddag een hele reeks nieuwe namen aan. Vooral Amerikaanse rapper Macklemore is de blikvanger van de aankondiging. Hij zal op zondag 20 augustus de Main Stage op Pukkelpop veroveren.

Nu ruim 90 artiesten aangekondigd zijn, is zowat de helft van de Pukkelpopse line-up bekendgemaakt. De komst van heel wat grote artiesten werd eerder al bekendgemaakt door de organisatie en nu kan Macklemore aan dat rijtje toegevoegd worden. De Amerikaanse rapper en zanger was afgelopen maandag 17 april nog te bewonderen in Vorst Nationaal voor zijn wereldwijde ‘The Ben Tour’. Daar hintte hij al op een snelle comeback en dat is nu bevestigd. De rappers, wiens echte naam Ben Haggerty is, scoorde wereldhits met nummers als Glorious, Can’t Hold Us en Thrift Shop.

Andere namen

Naast Macklemore werden nog vijf andere namen door Pukkelpop bevestigd. Dry Cleaning, een post-punk band uit het Verenigd Koninkrijk, zal op zaterdag 19 augustus optreden, net als DJ Kanine.

Op zondag zal Macklemore dus de Main Stage inpalmen en zullen andere artiesten als DJ en producer Charlie Sparks en de Engelse Bakar op andere podia te zien zijn.

Headliners

Eerder maakte de organisatie al bekend dat de 21-jarige Billie Eilish de vrijdag zal afsluiten. Op zaterdag is het de eer aan Angèle, die afgelopen weekend nog Coachella veroverde. Op zondag delen The Killers en Florence + The Machine de headlinespot.

Pukkelpop 2023 vindt plaats van donderdag 17 tot zondag 20 augustus in Kiewit. Tickets zijn te koop via de officiële website van Pukkelpop (www.pukkelpop.be). De volledige line-up is daar ook te vinden.

Voor een dagticket (vrijdag, zaterdag of zondag) betaal je 119 euro. Met een weekendticket voor Pukkelpop betaal je 265 euro.

Meer
Lees meer...