Het Hongaarse festival Sziget vervolledigt zijn line-up

Vandaag kondigde Sziget een nieuw deel van zijn line-up aan. Namen als Lorde, Macklemore, Mumford & Sons en The Haunted Youth zijn deze zomer te zien in Budapest. Het zesdaagse festival vindt daar plaats van 10-15 augustus.

Mumford & Sons, Lorde en Macklemore staan dit jaar op de Main Stage van Sziget. Zij staan naast Billie Eilish, Imagine Dragons, David Guetta en Florence + The Machine als headliners op het Hongaarse festival in Budapest. Vanuit België is onder meer The Haunted Youth aangekondigd. Daarnaast zullen Loyle Carner, Bonobo, Tale Of Us, girl in red en Sleaford Mods schitteren op de affiche. 

Bron: Didier Messens/Redferns

Een line-up om U tegen te zeggen

Sziget lost een nieuw deel van zijn line-up met onder andere drie nieuwe headliners. De Britse folkband Mumford & Sons keert terug naar The Island Of Freedom. De Nieuw-Zeelandse popster Lorde is bijna klaar met haar ‘Solar Power’-tour. Maar voor het Sziget Festival keert ze graag nog eens terug naar Europa: op 12 augustus staat ze op het grootste podium. Diezelfde dag staat ook de Amerikaanse rapper Macklemore als headliner in Budapest. Deze namen staan met de eerder bevestigde Billie Eilish, Florence + The Machine, Imagine Dragons en David Guetta bovenaan de poster van het Hongaarse Festival.

In totaal maakt de organisatie van het festival ruim 45 namen bekend. De Britse rapper Loyle Carner komt voor het eerst naar Sziget Festival, net als girl in red en Confidence Man. Welcome To My Island gaan we live horen op The Island Of Freedom, want ook Caroline Polachek is toegevoegd aan de line-up. Verder vervolledigen Yung Lean, Sleaford Mods, Arlo Parks, AJR en GiantRooks de waanzinnige line-up. 

Ook België en Nederland vertegenwoordigd

The Haunted Youth reist de komende maanden heel Europa af, en dus kon Sziget niet ontbreken. Vanuit Nederland zijn onder meer Son Mieux, Reinier Zonneveld, Coloray en Bizzey aangekondigd.

Bizzey.- Bron: Josh Brasted/FilmMagic

Voor de roemruchte Party Arena zijn de eerste hosts aangekondigd. Het Belgische Rampage en het Nederlandse Q-Dance en Awakenings organiseren alle drie een avond op het Hongaarse festival. 

Sziget Express

Ook in 2023 reist de Sziget Express weer naar Budapest. Deze internationaal bekende festivaltrein brengt jaarlijks duizenden mensen naar Hongarije. Tickets voor de groenste reisoptie naar het Hongaarse festival zijn te koop bij organisator Festival Travel.

Vanaf vandaag zijn ook dagtickets te verkrijgen via www.szigetfestival.com/nl.

Meer
Lees meer...