Rapper 6ix9ine breekt YouTube-record van hiphopvideo met meeste views in 24 uur

6ix9ine 'GOOBA'
YouTube

De Amerikaanse rapper Tekashi 6ix9ine heeft een opvallend YouTube-record verbroken. In een dag tijd werd zijn nieuwe single GOOBA meer dan 43 miljoen keer bekeken. Nooit eerder verzamelde een hiphopvideo zoveel views binnen een tijdspanne van 24 uur.

Tekashi 6ix9ine lijkt helemaal terug van weg geweest. Een dikke maand na zijn vroegtijdige vrijlating, scheert de rapper opnieuw hoge toppen met zijn nieuwste single GOOBA. Vooral de bijhorende videoclip op YouTube doet het bijzonder goed. In 24 uur tijd behaalde de video 43 miljoen views. Meteen goed voor het record op vlak van hiphopvideo’s.

Tekashi doet daarmee net iets beter dan collega-rapper Eminem. In 2018 behaalde Slim Shady 38,1 miljoen views met zijn nummer ‘Killshot’, een disstrack aan het adres van Machine Gun Kelly (opnieuw een Amerikaanse rapper). Ook op andere platformen lijkt het nummer aan te slaan. Zowel op Spotify als op Apple Music bekleedt 6ix9ine een plek in de top 3. Van een comeback gesproken.

Vrijlating door corona

Vorige maand diende 6ix9ine een verzoek in om de gevangenis vroegtijdig te verlaten. Omdat hij als astmapatiënt een verhoogd risico liep op het coronavirus, besliste de rechter dat hij de rest van zijn straf mocht uitzitten met een enkelband. Daardoor kan hij nu zonder problemen aan nieuwe ‘muziek’ werken.

In december van 2018 werd Tekashi veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor afpersing en het bezit van illegale wapens. Dat veroorzaakte destijds heel wat commotie. Zo beraamde een deel van zijn fans zelfs plannen om de rapper uit de gevangenis te bevrijden.

Gesponsorde artikelen