‘Reacher’: Tweede seizoen krijgt releasedatum voor Prime Video

Prime Video heeft heel wat informatie bekendgemaakt over nieuwe series en films die later dit jaar op de streamingdienst zullen bekijken. Daarbij hoort ook het tweede seizoen van Reacher, een spannende actieserie met een indrukwekkende Alan Ritchson in de hoofdrol. Dat tweede seizoen kan je vanaf december bekijken op Prime Video.

Omdat Prime Video, de streamingdienst van Amazon, in ons land veel minder abonnees heeft dan bijvoorbeeld Netflix, Streamz of Disney+ is de serie Reacher hier niet zo bekend. Toch was de reeks in de Verenigde Staten een groot succes en is ze meer dan de moeite om te ontdekken. Na de release van Reacher begin februari 2022 stond de serie in de VS zelfs even bovenaan de streaminglijsten, voor onder andere Netflixreeksen Ozark en Inventing Anna. Op Rotten Tomatoes kan de reeks rekenen op 92 procent en 91 procent bij het brede publiek.

Jack Reacher

Het mag dan ook niet verbazen dat Prime Video besloot om een tweede seizoen te maken van Reacher. De opnames daarvan begonnen al in september vorig jaar, maar nu is er ook een releasedatum. Het vervolg van Reacher verschijnt op Prime Video in december 2023. Het is nog niet duidelijk of de streamingdienst er opnieuw voor zal kiezen om alle afleveringen gelijktijdig te lossen, zoals het eerste seizoen, of week na week, zoals bij heel wat andere van hun successeries.

Reacher is gebaseerd op de boekenreeks van Lee Child rond de voormalige Amerikaanse militair Jack Reacher. Die boekenreeks telt ondertussen al 27 boeken, waardoor er meer dan genoeg inspiratie is voor vele seizoenen. Seizoen 1 van Reacher ging over het eerste boek Killer Floor, seizoen 2 zal gaan over het elfde boek Bad Luck and Trouble. De boekenreeks rond Jack Reacher vormde zowel in 2012 als in 2016 ook al de inspiratie voor twee films met Tom Cruise in de hoofdrol. Het ging toen om boeken 9 en 18.

Bekijk hier de aankondigingen van Prime Video met enkele beelden van Reacher seizoen 2:

Meer
Lees meer...