‘Rebel Moon’: Prestigieuze Netflixfilm van Zach Snyder krijgt uitgebreide teaser trailer

Er zijn eindelijk beelden van een van de meest prestigieuze projecten van Netflix. Het gaat om Rebel Moon, een tweedelige film van regisseur en scenarist Zach Snyder, de man achter 300 en Man of Steel. De streamingdienst deelde zojuist een eerste spectaculaire teaser van bijna vier minuten van deze epische ruimteopera.

De laatste jaren probeert Netflix steeds meer uit te pakken met grootschalige filmprojecten. Denk zo maar aan Red NoticeBird Box en Don’t Look Up. Dit najaar komt daar misschien wel hun grootst opgezette filmproject ooit bij: Rebel Moon. Het gaat om een sciencefictionfilm of ruimteopera waarvoor regisseur Zach Snyder zich liet inspireren door de film Seven Samurai van de Japanse regisseur Akira Kurosawa. 

Het eerste deel van Rebel Moon – Part One: A Child of Fire – verschijnt op 22 december 2023 op Netflix. op 19 april 2024 volgt het vervolg, Part Two: The Scargiver genaamd.

Kora

Rebel Moon speelt zich af aan de rand van een sterrenstelsel dat gecontroleerd wordt door de corrupte overheid van de Mother World, ook wel het Imperium genoemd. Hun machtig en gewelddadig leger bedreigt daar de vreedzame kolonie op de maan Veldt. Voor die bewoners vormt de mysterieuze vreemdeling Kora hun enige kans op overleving.

Kora vormt daarvoor een groep getrainde strijders, bestaande uit buitenstaanders, opstandelingen, boeren en oorlogsslachtoffers. Die nieuwe groep helden heeft één gemeenschappelijk doel: bevrijding en wraak. Samen voeren ze een strijd over het lot van het sterrenstelsel.

Cast

Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service) speelt in Rebel Moon de hoofdrol als Kora. Haar groep strijders bestaat onder andere uit Djimon Hounsou (Gladiator) als General Titus, Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) als Kai, Michiel Huisman (Game of Thrones) als Gunnar, Staz Nair (Supergirl) als Tarak, Doona Bae (Kingdom) als Nemesis, Ray Fisher (Justice League) als Darrian Bloodaxe, Cleopatra Coleman (The Last Man on Earth) als Devra Bloodaxe, E. Duffy als Millius, Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) als de stem van Jimmy en Jena Malone (The Hunger Games) als Harmada.

Ed Skrein (Deadpool) speelt als Admiral Atticus Noble de leider van het leger van het Imperium, terwijl Fra Fee (Hawkeye) als Regent Balisarius de leider is van het Imperium.

Bekijk hier de teaser van Rebel Moon:

Rebel Moon, Part One: A Child of Fire is vanaf 22 december 2023 te zien op Netflix. Part Two: The Scargiver volgt op 19 april 2024.

Meer
Lees meer...