‘Rebel Moon – Part One: A Child of Fire’ van Zack Snyder staat nu op Netflix

Zack Snyder is terug! De controversiële regisseur heeft een nieuw ambitieus filmproject voor Netflix gemaakt. Het eerste deel daarvan, Rebel Moon – Part One: A Child of Fire genaamd, is zojuist verschenen op de streamingdienst. Het gaat om een futuristische actiefilm die alvast lijkt te scoren bij de fans.

De laatste jaren probeert Netflix steeds meer uit te pakken met grootschalige filmprojecten. Denk zo maar aan Red NoticeDon’t Look Up en het zojuist gereleasete The Killer. Daar is nu ook het eerste deel van de tweedelige filmreeks Rebel Moon bijgekomen. Die films zijn van de hand van Zack Snyder (300Man of Steel). De Amerikaans is een van de meest omstreden filmmakers. Zijn films kunnen zelden op veel sympathie rekenen bij de critici, maar heeft wel een groot leger aan trouwe fans die lyrisch zijn over alles wat hij maakt. Dat is ook bij Rebel Moon niet anders.

Kora

Rebel Moon is een soort Star Wars-achtige sciencefictionfilm of ruimteopera. Het verhaal speelt zich af aan de rand van een sterrenstelsel dat gecontroleerd wordt door de corrupte overheid van de Mother World, ook wel het Imperium genoemd. Hun machtig en gewelddadig leger bedreigt daar de vreedzame kolonie op de maan Veldt. Voor die bewoners vormt de mysterieuze vreemdeling Kora hun enige kans op overleving.

Kora vormt daarvoor een groep getrainde strijders, bestaande uit buitenstaanders, opstandelingen, boeren en oorlogsslachtoffers. Die nieuwe groep helden heeft één gemeenschappelijk doel: bevrijding en wraak. Samen voeren ze een strijd over het lot van het sterrenstelsel.

Cast

Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service) speelt in Rebel Moon de hoofdrol als Kora. Haar groep strijders bestaat onder andere uit Djimon Hounsou (Gladiator) als General Titus, Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) als Kai, Michiel Huisman (Game of Thrones) als Gunnar, Staz Nair (Supergirl) als Tarak, Doona Bae (Kingdom) als Nemesis, Ray Fisher (Justice League) als Darrian Bloodaxe, Cleopatra Coleman (The Last Man on Earth) als Devra Bloodaxe, E. Duffy als Millius, Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) als de stem van Jimmy en Jena Malone (The Hunger Games) als Harmada.

Ed Skrein (Deadpool) speelt als Admiral Atticus Noble de leider van het leger van het Imperium, terwijl Fra Fee (Hawkeye) als Regent Balisarius de leider is van het Imperium.

(Her)bekijk hier de trailer van Rebel Moon – Part One: A Child of Fire:

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire is nu te bekijken op Netflix. Part Two: The Scargiver volgt op 19 april 2024.

Meer
Lees meer...