‘The Killer’ van David Fincher in nu te bekijken op Netflix

Filmfanaten kunnen vanaf vandaag opnieuw op Netflix terecht voor een zeer prestigieuze film. The Killer is het nieuwste project van David Fincher en was maar liefst zestien jaar in de maak. Dat alles resulteerde in een indringende karakterstudie die fans van de regisseur ongetwijfeld zullen kunnen smaken.

De laatste jaren probeert Netflix steeds meer uit te pakken met grootschalige filmprojecten. Denk zo maar aan Red NoticeBird BoxDon’t Look Up en binnenkort ook Rebel Moon. Daarbij hoort nu ook The Killer. Het is de tweede film van David Fincher voor Netflix, na Mank.

De Amerikaanse regisseur was in het verleden ook onder andere verantwoordelijk voor Fight ClubZodiacGone GirlSe7enThe Curious Case of Benjamin ButtonThe Social Network en The Girl with the Dragon Tattoo. Daarnaast maakte hij ook de series House of Cards en Mindhunter. Hij kreeg in het verleden al drie nominaties voor de Oscar voor Beste Regisseur en is ook nu opnieuw een kanshebber met The Killer.

Michael Fassbender

The Killer is gebaseerd op het gelijknamige Franse comicbook van Alexis Nolent en Luc Jacamon. De plannen rond de verfilming door David Fincher dateren al van 2007. Twee jaar geleden trok hij ermee naar Netflix en kwam het project eindelijk in een stroomversnelling. 

De film The Killer gaat over een huurmoordenaar, gespeeld door Michael Fassbender (300X-Men). Hij neemt het op tegen verschillende vijanden, maar vooral ook tegen zichzelf. Door een fout komt hij terecht in een internationale klopjacht, waarbij hij het ook moet opnemen tegen zijn eigen werkgever.

Naast Michael Fassbender bestaat de cast ook nog uit onder andere Arliss Howard (Full Metal Jacket), Charles Parnell (Top Gun: Maverick), Sala Baker (The Lord of the Rings), Sophie Charlotte (Passport to Freedom) en Tilda Swinton (Michael Clayton).

(Her)bekijk hier de trailer van The Killer:

Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...