‘Reizen Waes’ trekt binnenkort naar Nederland

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Tom Waes voor Reizen Waes dichter bij huis moet blijven dan gewoonlijk. Maar met Reizen Waes: Vlaanderen bewijst hij dat ook hier mooie zaken te zien zijn. Dat is ook onze noorderburen niet ontgaan. De VRT maakt daarom binnenkort samen met de Nederlandse zender VPRO Reizen Waes: Nederland.

Reizen Waes is op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen. Dat vindt noodgedwongen plaats in eigen land, specifieker zelfs enkel in Vlaanderen (en een beetje in Brussel). Nochtans hoopte Tom Waes na een seizoen in Europa om opnieuw de wereld rond te reizen. Er stond zelfs een special in Japan gepland als voorbeschouwing op de Olympische Spelen. De coronacrisis stuurde die planning echter in de war.

Zo is Reizen Waes: Vlaanderen geboren dat op dit moment elke zondag te zien is op Eén. De voorbije twee weken trok Tom Waes door West- en Oost-Vlaanderen en de komende tijd zijn de andere provincies aan de beurt.

Nederland

Omdat het er niet naar uitziet dat we heel snel opnieuw de wereld kunnen rondreizen, zal ook het volgende seizoen van Reizen Waes dicht bij huis opgenomen worden. Deze keer trekt Tom Waes naar Nederland. Daar gaat hij op zoek naar bijzondere plekken en aparte gewoontes.

Voor dat seizoen werkt Eén en productiehuis De Mensen samen met de Nederlandse zender VPRO. Zij zullen in september al Reizen Waes: Nederland uitzenden, in het najaar is het programma ook op Eén te zien.

Meer
Lees meer...