Remco Evenepoel en Soudal Quick-Step bevestigen deelname aan Vuelta

Remco Evenepoel rijdt dan toch nog een grote ronde dit jaar. De kopman van Soudal Quick-Step heeft namelijk aangekondigd zijn titel te zullen verdedigen in de Ronde van Spanje. Die wedstrijd stond normaal niet op de planning van Evenepoel, maar door zijn vroegtijdige opgave in de Giro d’Italia trekt hij nu toch naar de Vuelta a España.

Goed nieuwe voor de Belgische wielerfans. Remco Evenepoel zal eind augustus namelijk aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje in Barcelona. Daarmee verdedigt de 23-jarige Belg zijn winst van vorig jaar.

Opgave in Giro

Nadat Evenepoel aan het einde van vorig seizoen de Ronde van Spanje had gewonnen, hoopte de kopman van Soudal Quick-Step dit jaar de Giro d’Italia aan zijn palmares toe te voegen. Met die wedstrijd had hij nog een eitje te pellen. In 2021 verscheen hij er aan de start terwijl hij nog herstellen was van een zware valpartij enkele maanden daarvoor. Na enkele degelijke prestaties moest Evenepoel toen in de zeventiende rit opgeven na een valpartij. Ook deze keer kreeg de Belg echter af te rekenen met pech. Na een indrukwekkend begin in de Giro – met twee ritzeges – verdween hij na iets meer dan een week uit de wedstrijd door een positieve coronatest.

Ronde van Spanje

Kort na die opgave hoopten veel fans dat Remco Evenepoel de Ronde van Frankrijk aan zijn programma zou toevoegen. Zowel hij als ploegmanager Patrick Lefevere lieten echter al snel weten dat niet van plan te zijn. Daarmee meldden ze dat Evenepoel ook niet aan de start zou verschijnen van de Ronde van Spanje. Maar op dat laatste is de ploeg nu dus teruggekeerd.

De geruchten daarover deden al langer de ronde, maar zijn nu ook door zowel Evenepoel als Soudal Quick-Step bevestigd. De Belgische ploeg deed dat met een opvallend filmpje op Twitter. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe de aanloop van Evenepoel naar de Vuelta er zal uitzien. Eind deze maand rijdt hij wel sowieso de Donostia San Sebastian Klasikoa en begin augustus volgt het wereldkampioenschap wielrennen in het Schotse Glasgow. Beide wedstrijden won Evenepoel vorig jaar.

Meer
Lees meer...