Ronde van Frankrijk: Alle renners testen negatief op coronavirus op tweede rustdag

De 109de Ronde van Frankrijk is maandag 11 juli al toe aan de tweede rustdag. Dat betekent voor de renners echter niet alleen maar rust, maar ook een klein moment van stress. Op iedere rustdag moet het volledige peloton namelijk een antigeen-coronasneltest ondergaan. Wie daarop positief test, riskeert uitgesloten te worden. Gelukkig voor de 163 overgebleven renners waren alle testen negatief en mag iedereen morgen gewoon van start gaan in Morzine.

Het coronaspook heeft het Tourpeloton al van voor de start in de Kopenhagen in zijn greep. Meerdere renners – waaronder Tim Declercq (Quick-Step Alpha Vinyl), Matteo Trentin (UAE Emirates), Omer Goldstein en Daryl Impey (Israel-Premier Tech), Bryan Coquard (Cofidis) en Samuele Battistella (Astana) – mochten in de Deense hoofdstad namelijk niet van start in de Ronde van Frankrijk omdat ze vooraf positief hadden getest.

Opvallend daarbij is dat Bob Jungels (AG2R Citroën) eerst ook een positieve test aflegde, maar een dag later toch negatief bleek. De ervaren Luxemburger mocht dus toch starten, in plaats van eerste reserve Greg Van Avermaet. Dat bleek een gouden zet, want Jungels bezorgde zijn ploeg zondag een mooie ritzege.

Drie positieve gevallen in het peloton

Ook tijdens Tour bleef het coronavirus aanwezig. Zo was er de eerste dagen een zware uitbraak bij het personeel van Quick-Step Alpha Vinyl. Na rit 7 waren er dan weer de eerste twee positieve gevallen bij de renners zelf. Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) en Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) waren de slachtoffers en moesten ongenadig naar huis. Een dag later kreeg Guillaume Martin hetzelfde verdikt. Een zware domper voor de kopman van Cofidis die hoopte zijn achtste plaats van vorig jaar in het eindklassement te herhalen.

Veel ploegen en renners waren na die recente positieve gevallen dan ook niet gerust op de uitslag van de verplichte zelftest op de rustdag. Maar tot ieders verrassing liet organisator ASO weten dat het voltallige peloton negatief had getest. De 163 renners die nog in koers zijn, zetten dinsdag dus hun wedstrijd verder in de tiende rit van Morzine naar Megève.

Bekijk hier de mededeling van de ASO:

Meer
Lees meer...