Nederlandse RTL haalt realityserie ‘De Villa’ offline na grensoverschrijdend gedrag

De nieuwe RTL-serie De Villa zorgde sinds de start van het programma al meteen voor veel controverse. Nu zijn de deelnemers van het programma te ver gegaan en daarom haalt de Nederlandse zender het offline. Te veel grensoverschrijdend gedrag klinkt het bij RTL.

De Nederlandse zender RTL haalt het programma De Villa offline nadat er twee scenes met grensoverschrijdend gedrag op tv kwamen. In de twee scènes dringt een van de mannelijke deelnemers zich op bij een vrouwelijke kandidaat. Hij doet dat ’s nachts terwijl hij naast de vrouw ligt. De vrouw geeft duidelijk aan dat ze geen zin heeft in seks, maar toch blijft hij proberen.

De Villa

De Villa is de zoveelste reality-serie in het rijtje Ex On The Beach, Love Island en Temptation Island. Verschillende vrijgezelle deelnemers worden gevolgd op een vakantie. Een computer probeert te voorspellen welke deelnemers een goed koppel zouden zijn. Maar eigenlijk wordt er voornamelijk gefeest en gezopen in het programma.

Grensoverschrijdend gedrag

RTL is in ieder geval niet te spreken over het voorval in De Villa. “Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan”, vertelde RTL in een statement. “Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout is kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen.”

Op Twitter plaatste iemand de twee fragmenten uit de serie. In het eerste fragment zie je duidelijk hoe de vrouwelijke deelneemster de aandacht écht niet leuk vindt. Dat maakte ze ook nog eens extra duidelijk door te zeggen: “Ik vind dat niet fijn.” Toch blijft Steve haar aanklampen en kruipt hij zelfs op haar om haar toch te verleiden tot seks. Maar dat laat ze niet gebeuren. Wanneer Steve haar erna op aanspreekt, vindt hij dat ze een dramaqueen is en overreageert. Wat ons betreft heeft ze groot gelijk dat ze die betastingen niet toelaat. Hieronder kan je de twee fragmenten zelf bekijken.

Meer
Lees meer...