‘RuPaul’s Drag Race’-deelneemster Laganja Estranja: “Ik ben transgender”

Laganja Estranja, die te zien was in het zesde seizoen van RuPaul’s Drag Race, heeft in een interview met Entertainment Weekly verteld dat ze transgender is. “Ik ben nerveus, maar ik ben niet bang. Ik ga mijn leven niet meer in angst leven.”

Bekende dragqueen Laganja Estranja heeft in een lang interview met Entertainment Weekly verteld dat ze transgender is en dus als vrouw door het leven gaat. Haar naaste omgeving wist dit al langer, maar nu vond ze het tijd dat ook haar fans haar echte identiteit leerden kennen. Estranja was in 2013 te zien in het zesde seizoen van RuPaul’s Drag Race, waar ze eindigde op de achtste plaats. Sindsdien heeft ze enkele nummers uitgebracht en ook haar eigen dansschool opgestart.

“M’n echt zelf”

Estranja voelde al langer dat ze in het verkeerde lichaam geboren was, maar probeerde lang om te doen wat ze “moest doen” en te leven als man. “Mensen denken dat wanneer je trans bent, je al je hele leven een vrouw wilde zijn. Ja, voor mij is dat deels waar, maar een ander deel van mij wilde m’n hele leven een man zijn omdat dat is wat van me verwacht werd. Ik heb geprobeerd om man te zijn, iets tussen beiden en non-binair te zijn. Maar de waarheid is dat ik een vrouw ben en ik kan dit leven leiden.”

“Door mezelf 10 jaar lang te presenteren als vrouw voelde het makkelijker om mijn echte identiteit aan te nemen op het podium. Daardoor is het ook makkelijker te begrijpen voor andere mensen. Maar ik doe dit uiteindelijk maar voor één persoon: mezelf.” Ze legt daarnaast ook uit dat ze het al een jaar geleden, op haar 31ste verjaardag, aan haar vrienden heeft verteld en dus al een hele tijd als vrouw leefde in haar naaste kring.

Instagram

Laganja bedankte ook al haar fans voor de lieve reacties. Ze deed dat met een post op Instagram. “Er gaan zoveel emoties door me heen op dit moment, dus ik beloof dat ik een meer gedetailleerde post zal maken in de toekomst. Maar eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor de enorme hoeveelheid liefde en steun die krijg. Ten tweede wil ik ook Joey Nolfi (de journalist bij Entertainment Weekly die haar verhaal neerschreef, red.) bedanken om mijn verhaal te vertellen, precies zoals het is, aan het begin van mijn transitie.”

“Ik voel me zo sterk omdat ik me niet meer moet verstoppen tijdens deze periode. Tot slot wil ik ook al mijn transbroeders en -zusters bedanken die me voorgingen en die vochten zodat mijn coming out zo geweldig kon zijn! Ik ben zo trots dat ik me kan identificeren als transgender en mezelf kan zijn. Happy pride, je bent prachtig zoals je bent.”

Bekijk hier de post van Laganja Estranja op Instagram:

Meer
Lees meer...