Ryan Gosling zou dan toch zijn genomineerde lied ‘I’m Just Ken uit ‘Barbie’ zingen tijdens de Oscars

De kans lijkt groot dat we tijdens de uitreiking van de 96ste Academy Awards volgende maand een optreden krijgen van Ryan Gosling. Verschillende media melden namelijk dat de acteur het lied I’m Just Ken live zal brengen tijdens die show. Ryan Gosling is met dat nummer uit de film Barbie genomineerd voor de Oscar voor Beste Originele Song.

Barbie was de meest succesvolle film van 2023 en een van de populairste momenten uit die film is ongetwijfeld het lied I’m Just Ken. In die powerballad zingt Ryan Gosling als Ken hoe hij gefriendzoned is door Barbie en dat ze hem niet ziet staan voor wie hij is. Dat doet Ryan Gosling met de nodige drama en enkele schitterende outfits. Tussendoor zien we tijdens het nummer op de achtergrond heel wat andere Kens, zoals Simu Liu en Ncuti Gatwa. I’m Just Ken werd meteen razend populair en kreeg recent zelfs een kerstversie.

Oscars

Het was dan ook geen grote verrassing dat de Academy het lied I’m Just Ken nomineerde voor een Oscar voor Beste Originele Song. Maar die nominatie had wel een opvallend gevolg. Traditioneel worden de vijf genomineerde nummers voor die Oscar namelijk live gebracht tijdens de uitreiking. 

En hoewel Ryan Gosling zeker niet slecht zingt, is hij uiteraard geen echte zanger. Bovendien was de acteur kwaad op de Academy omdat regisseur Greta Gerwig en hoofdrolspeelster Margot Robbie niet genomineerd zijn voor een Oscar. Zelf maakt hij wel ook kans op de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Volgens DailyMail zou Ryan Gosling nu toch beslist hebben om I’m Just Ken live te brengen tijdens de Oscaruitreiking. Dat vernamen ze van insiders.

Grote concurrentie

De uitreiking van de 96ste Academy Awards gaat door op 10 maart. Dat neemt Ryan Gosling het in de categorie Beste Originele Song op tegen vier andere sterke kandidaten. Het gaat in de eerste plaats om What Was I Made For? van Billie Eilish dat eveneens uit Barbie komt.

Daarnaast is er ook nog The Fire Inside van Diane Warren uit Flamin’ Hot, It Never Went Away van Jon Batiste uit American Symphony en Wahzhazhe (A Song for My People) van Scott George uit Killers of the Flower Moon.

Meer
Lees meer...