Ryan Murphy heeft spijt van tribute-aflevering Cory Monteith in ‘Glee’: “Hadden reeks moeten stoppen na z’n dood”

Ryan Murphy is nu vooral bekend als de maker van DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, maar in het verleden maakte hij ook de musicalreeks Glee. Hij was te gast in de nieuwe podcast van Glee-acteurs Jenna Ushkowitz en Kevin McHale. Daarbij sprak hij over de tribute-aflevering voor Cory Monteith, die tot zijn dood in 2013 te zien was in de reeks als Finn.

Jenna Ushkowitz en Kevin McHale, die in Glee te zien waren als Tina en Artie, hebben sinds kort een podcast over Glee. Die kreeg de toepasselijke naam And That’s What You Really Missed, wat een knipoog is naar de recaps aan het begin van een nieuwe aflevering van Glee. In de meest recente aflevering was Ryan Murphy te gast. Hij vertelde meer over de speciale aflevering ‘The Quarterback’.

‘The Quarterback’

In 2013 overleed de toen 31 jaar oude Cory Monteith aan een overdosis. De acteur was op dat moment nog te zien als quarterback Finn Hudson in Glee. Kort na het overlijden van Monteith liet Glee-maker Ryan Murphy al weten dat er een speciale tribute-aflevering over zijn personage zou komen. De derde aflevering van seizoen 5 werd zo ‘The Quarterback’, een emotionele aflevering die een eerbetoon moest zijn aan de overleden acteur.

Maar nu laat Ryan Murphy weten dat hij spijt heeft van de aflevering. “Het was veel te hard en veel te snel”, klinkt het in de podcast And That’s What You Really Missed. Daarbij laat Murphy zelfs weten dat hij de reeks eigenlijk had moeten stopzetten. “Als ik het opnieuw zou doen, had ik waarschijnlijk een lange periode gestopt en waarschijnlijk zelfs niet meer teruggekomen. Als dit nu zou gebeuren, dan zou ik gezegd hebben: ‘Dit is het einde’. Want je kan nooit echt herstellen van zoiets. Het plezier was verdwenen door het overlijden van Cory.”

Keuze acteurs

De opnames voor de speciale aflevering gingen amper een maand na het overlijden van Cory Monteith van start. Er werd toen een rouwbegeleider aangesteld op de set, maar volgens Murphy heeft niemand daar gebruik van gemaakt. “Ik heb de aflevering maar één keer kunnen bekijken. Daarna heb ik er nooit meer terug naar gekeken”, klinkt het bij Murphy.

Ushkowitz en McHale vertellen ook hoe zij de opnames van de speciale aflevering ervoeren. Zij laten weten dat ze de keuze kregen of ze al dan niet wilden meewerken aan de aflevering. Maar ze hadden het gevoel dat ze dit niet konden weigeren omdat het ging om een eerbetoon aan hun collega en vriend. Geen enkel gastlid weigerde. “Ik had het gevoel dat we in een onmogelijke hoek werden geduwd”, vertelt Ushkowitz. “Er is geen juist en fout.”

Beluister hier de volledige aflevering van de podcast van Jenna Ushkowitz en Kevin McHale:

Meer
Lees meer...