Salt Bae overladen met kritiek na opdringerig gedrag tijdens viering WK-titel Argentinië

Na de spannende finale en de beslissende strafschoppenreeks vierde de Argentijnse nationale ploeg zijn zege op het wereldkampioenschap voetbal uitgebreid op het veld in het Lusail Iconic Stadium in Qatar. Daarbij waren naast spelers, stafleden en familie ook heel wat genodigde gasten aanwezig. Een van hen liet zich echter vooral op een negatieve manier opmerken. De bekende Turkse kok Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae, gedroeg zich namelijk heel opdringerig en kreeg daarop veel kritiek.

Nusret Gökçe ging in januari 2017 internationaal viraal door een reeks video’s waarop hij in zijn steakrestaurant – met zijn opvallende look – op een ‘stijlvolle’ manier zout op vlees strooit aan de tafel bij klanten. De populairste post daarvan werd al snel meer dan 10 miljoen keer bekeken en leverde hem de bijnaam Salt Bae op.

Gökçe had op dat moment twee restaurants. In 2010 had hij zijn eerste steakrestaurant, met de naam Nust-Et, geopend in Istanbul, Turkije en in 2014 volgde een tweede vestiging in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn plotse bekendheid in 2017 zorgde ervoor dat heel wat beroemdheden langskwamen in zijn restaurants en met Salt Bae op de foto wilden. Die wist dat succes optimaal te benutten en heeft ondertussen ook restaurants in onder andere Griekenland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Qatar en Saudi-Arabië.

Steeds meer kritiek

De laatste jaren krijgt Salt Bae echter steeds meer kritiek. Zo zou hij zijn personeel niet goed behandelen en zou de kwaliteit van zijn steaks maar middelmatig zijn. De prijzen in zijn restaurants zijn daarentegen gigantisch hoog en zorgden er vorig jaar nog voor dat hij opnieuw onder vuur kwam te liggen.

En ook vorige week liet Salt Bae zich dus niet van zijn beste kant zien. De Turkse chef-kok was om de een of andere reden namelijk uitgenodigd om de wereldtitel van Argentinië te vieren op het veld na de finale van het WK in Qatar. Daar probeerde Gökçe echter vooral om mooie beelden te hebben voor zijn sociale media. Dat zorgde ervoor dat hij zich extreem opdringerig gedroeg.

Salt Bae tijdens WK-finale

Zo ging er op sociale media al snel een video rond waarop Salt Bae meermaals probeert de aandacht te krijgen van Lionel Messi. Die negeert hem echter en wandelt verder richting zijn familie, waarop Salt Bae zijn arm blijft vasthouden. Op andere foto’s is de kok dan weer te zien bij andere spelers waarbij hij doet alsof hij op zijn typische manier zout strooit op de wereldbeker. Ook pakt hij op een bepaald moment de trofee zelf vast, iets wat normaal enkel voorbehouden is voor winnaars, staatshoofden en FIFA-officials.

Salt Bae zelf lijkt zich van de controverse maar heel weinig aan te trekken, want op zijn Instagram staan trots heel wat posts van zijn bekritiseerde optreden tijdens de viering van Argentinië. Ook de dagen voor de finale deelde hij regelmatig foto’s van op het WK. Zo zien we hem met enkele voetballers en meermaals met FIFA-baas Gianni Infantino. Velen vermoeden dat het die laatste is die hem uitgenodigd had op het veld na de WK-finale.

Meer
Lees meer...