‘Salt Bae’ onder vuur door torenhoge prijzen in nieuw restaurant

De virale chef ‘Salt Bae’ ligt onder vuur nadat iemand op Twitter z’n rekening deelde van het nieuwe restaurant van de kok in Londen. Voor een avondje eten was de persoon in kwestie maar liefst 1.812,40 pond (zo’n 2.120 euro) kwijt.

In 2017 veroverde de Turkse kok Nusret Gökçe de wereld. Een video waarin hij vlees sneed en vervolgens op extravagante wijze zout over het vlees strooide ging toen viraal en bezorgde hem de naam “Salt Bae”. Die virale titel zorgt ervoor dat iedereen wil eten in het restaurant van Gökçe. Maar wie dat wil, zal daar stevig voor in de buidel moeten tasten.

Peperdure rekening

Enkele dagen geleden ging de bal aan het rollen toen een gebruiker op Twitter een foto deelde van z’n rekening van een restaurant van Nusr-Et, de nieuwe steakhouse-keten van Nusret Gökçe. De totaalprijs bedroeg 1.812,40 pond (zo’n 2.120 euro), waaronder Red Bull voor 11 pond (12,85 euro) per stuk en Coca-Cola voor 9 pond (10,5 euro). Andere prijzen op de rekening zijn onder andere 630 pond (zo’n 740 euro) voor een Giant Tomahawk-steak en 100 pond (117 euro) voor een burger.

Al snel werd de tweet opgepikt en probeerden mensen te gokken waarom het eten zo duur was.

Salt Bae experience

Ondertussen zijn er op TikTok al beelden verschenen vanuit het restaurant, waarbij je kan zien waarom het eten zo duur is. Je krijgt namelijk de “Salt Bae experience“. Daarbij komt Nusret Gökçe in hoogsteigen persoon je vlees snijden en – uiteraard – zout over je eten strooien. Al is hij daarmee wat kwistiger geworden dan in 2017.

Onder de video regent het dan ook commentaren dat ze het geld niet waard vinden voor “oud brood, een bot, wat vlees, gesmolten boter en elleboog zout”. Het gerecht in de video is overigens niet het duurste van het menu. Het gaat om een gerecht van “maar” 180 pond (210 euro), zo liet de TikTokker die de video deelde al weten.

Zou jij zoveel betalen voor de “Salt Bae experience”?

@notorious_foodie

The @nusr_et Special ?‍??? ##nusret ##saltbae ##steak ##steaktok ##BeBold ##tiktokfood ##4u ##richboycheck ##yummy ##cooking ##recipe ##london ##foodlover ##bae

♬ original sound – Notorious Foodie
Meer
Lees meer...