Samsung stelt nieuwe smartphones voor: Galaxy S20 en vouwbare Galaxy Z Flip

De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung heeft op een groots event in San Francisco zijn nieuwste smartphones voorgesteld. Het gaat om de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra, de opvolgers van de S10, en de revolutionaire, vouwbare Galaxy Z Flip.

8AM Geek

Samsung Galaxy S20

In het nieuws: Met de naam van zijn nieuwe reeks flagship-modellen wil Samsung duidelijk maken dat het een grote stap vooruit zet tegenover vorig jaar. De opvolger van de S10 is namelijk niet één cijfer hoger, maar kreeg meteen Samsung Galaxy S20 als naam.

De grootste smartphoneproducent ter wereld koos er ook voor om deze keer geen goedkoper model op de markt te brengen. De S20 is er in drie versies:

  • Samsung Galaxy S20: verkrijgbaar in grijs, blauw of roze voor 899 euro (128GB).
  • Samsung Galaxy S20+: verkrijgbaar in grijs, blauw of zwart voor 999 euro (128GB).
  • Samsung Galaxy S20 Ultra: verkrijgbaar in grijs of zwart voor 1.349 euro (128GB) of 1.549 euro (512GB).

De details: Samsung noemt zijn S20-serie “het begin van een nieuw tijdperk”. Daarmee verwijzen ze vooral naar de Galaxy S20 Ultra. Dat is namelijk de eerste smartphone in België die het supersnelle 5G-internet zal kunnen ontvangen. Momenteel kan je in ons land wel nog geen 5G ontvangen.

Een ander paradepaardje van de nieuwe modellen is de camera. Die kreeg zowel op het vlak van hardware als software (onder andere AI) een grondige update.

  • De nieuwe camera biedt een zeer hoge resolutie (64MP voor de S20 en S20+ en 108MP bij de S20 Ultra) die moet zorgen voor scherpe foto’s zelfs al is er weinig licht aanwezig.
  • Nieuwe technologie met de naam Super Zoom doet ingezoomde foto’s op de S20 de kwaliteit van digitale spiegelreflexcamera benaderen.
  • Filmen met de Galaxy S20 gebeurt in 8K. Software en artificiële intelligentie moeten zorgen voor extra stabiliteit van je beeld.

De Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra zijn in België verkrijgbaar vanaf 13 maart.

8AM Geek

Samsung Galaxy Z Flip

In het nieuws: Samsung bevestigde op zijn Unpacked-event ook de vele geruchten over een nieuwe vouwbare smartphone. In tegenstelling tot de Galaxy Fold, die als een boek openging, plooit de Galaxy Z Flip open zoals een oude flip phone.

De details: Met de Samsung Galaxy Z Flip mikt het bedrijf duidelijk op de gadgetfreaks, of zoals ze zelf zeggen “gebruikers die innovatieve technologie zien als een manier om zichzelf uit te drukken”. Het toestel past toegevouwen in je handpalm terwijl je toch niet inboet op het vlak van schermgrootte.

  • Samsung heeft geleerd van de kritiek op zijn Fold. Deze keer kiest het niet voor een kwetsbaar plastic scherm, maar voor echt glas. Daardoor krijg je veel minder snel krassen op en slijtage aan het scherm van de Z Flip. Volgens Samsung is het scherm gemaakt om 200.000 keer open te vouwen.
  • Opengeklapt is het OLED-scherm van de Galaxy Z Flip 6.7″, even groot als de S20+. Een speciale Flex-modus van Android zorgt ervoor dat je de boven- en onderkant van het scherm ook apart kan gebruiken.
  • De Samsung Galaxy Z Flip blijft half opengevouwen zelfstandig rechtstaan zodat je handenvrij kan filmen of foto’s nemen.
  • Het toestel heeft achteraan twee 12MP-camera’s en aan de binnenkant (of vooraan) een 10MP-selfiecamera.

De Samsung Galaxy Z Flip is vanaf 21 februari in beperkte oplage verkrijgbaar in het paars of zwart voor de prijs van 1.500 euro.

8AM Geek
Meer
Lees meer...