‘Sand Land: The Series’ van Akira Toriyama krijgt een tweede trailer

Akira Toriyama, maker van Dragon Ball, zijn mangaserie Sand Land wordt nu ook in een anime gemaakt en komt 20 maart uit op Disney+. Vorig jaar kwam er ook al een film uit gebaseerd op de manga, en ondertussen is er ook al een videogame van gemaakt die in april uitkomt. De nieuwe anime moet aantonen dat Akira Toriyama ook naast Dragon Ball goede series maakte.

Sand Land: The Series is een nieuwe anime gebaseerd op de manga van Akira Toriyama. In totaal bevat de serie dertien afleveringen. Vorig jaar kwam er ook al een film van uit die een groot succes was en er komt in april nog een videogame van uit. Op 20 maart komen de eerste zeven afleveringen uit op Disney+, daarna komt er elke week een nieuwe aflevering uit.

Anime

De animeadaptatie heeft dezelfde productie en cast als de film van vorig jaar. De serie volgt een oude sheriff Rao wiens stad geteisterd wordt door droogtes. De rivieren van het land drogen op mysterieuze wijze op, waardoor er waterschaarste en onrust ontstaat. De gierige koning van Sand Land verzamelt al het water van de laatste waterbron die overbleef en vraagt aan zijn arme burgers om het water in flessen te kopen. Door het tekort berooft de demonenbevolking het leger en de koning hun watervoorraden om te overleven. Rao is geschokt wanneer hij hoort dat een demon gratis water uitdeelt aan dorstige kinderen.

Geïntrigeerd door het verhaal gaat Rao op zoek naar de demonen. Als hij de gemeenschap vindt, sluit hij een pact met de brutale demonenprins Beelzebub en zijn wijze metgezel Thief. Ondanks het wantrouwen gaan ze toch samen op zoek naar de “legendarische bron”, een zoetwatermeer dat in de woestijn ligt. Wanhopig om het lijden van hun beide volken te verlichten, begint het trio aan hun avontuur doorheen het land in een duinbuggy. Tijdens hun reis moeten ze het opnemen tegen bandieten, monsters en een mensenleger.

Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...