Het Saoedisch ministerie van Sport wil BTS gebruiken om WK voetbal van 2034 te promoten

Saoedi-Arabië is het gastland voor de FIFA World Cup 2034. Zij waren dan ook het enige land dat een applicatie indiende voor de deadline van 31 oktober 2023. Nu willen ze een contract aanbieden aan de k-popgroep BTS, zodat zij het event een decennium lang zouden promoten. Daarnaast zou het zevental ook de openingsceremonie presenteren. De boyband is dan ook wereldwijd bekend en heeft een grote fanbase.

Het jongste lid van de band BTS, Jungkook, was in 2022 al te zien tijdens WK voetbal. Toen trad hij op tijdens de openingsceremonie in Qatar met het lied Dreamers. Saoedi-Arabië organiseert de competitie in 2034 en wil daarvoor samenwerken met heel BTS. Op 1 maart 2024 lanceerde de Saoedische voetbalbond hun plannen voor het WK in 2034. Toen werd ook de slogan “Growing Together” onthuld.

BTS

Tijdens de voorbereidingen voor het WK kijkt Saoedi-Arabië naar BTS om de gebeurtenis onvergetelijk te maken. Het ministerie van Sport is nu mogelijks in gesprek met de band om het prestigieuze toernooi te promoten. Dit zou wel niet voor maar één jaar zijn, maar voor tien jaar lang in aanloop naar het event. Het ministerie ziet de samenwerking als een gouden kans aangezien BTS een wereldwijde invloed heeft.

BTS-fans van over heel de wereld kijken dan ook uit naar de samenwerking. Ze zijn blij dat Saoedi-Arabië de blijvende populariteit en impact van BTS erkent. De betrokkenheid van de band zal het bereik van het toernooi vergroten en meer inkomsten genereren. Fans hopen dus alvast dat BTS hun zijn schouders onder het toernooi in 2034 zal zetten eens alle leden terugkeren van hun verplichte legerdienst.

Meer
Lees meer...