‘Sex Education seizoen 3’: alles wat we al weten

Na twee succesvolle seizoenen is de Netflix-serie Sex Education verlengd voor een derde seizoen. Op dat nieuwe seizoen is het nog even wachten, maar toch lijsten we graag al eens op wat we al weten.

In 2019 kwam het eerste seizoen van Sex Education uit, en het bleek meteen een daverend succes. De reeks behoorde met zijn 40 miljoen kijkers tot de 10 meest gestreamde Netflix-series van het jaar en kreeg lof van over de hele wereld. Een derde seizoen is dan ook een begrijpelijke zet.

Sex Education

De serie gaat over Otis Milburn, een tiener die worstelt met zichzelf, anderen en … seks. Het feit dat zijn moeder sekstherapeute is, maakt het er niet makkelijker op. Op school wordt Otis omringd door tieners die al seks hebben, of op het punt staan het te hebben. Daardoor voelt hij zich niet echt part of the team. Tot hij samen met Maeve beslist om zaken te doen. Ze gaan seksadvies geven aan hun medeleerlingen.

Begin 2020 kwam het tweede seizoen uit, waarin er minder werd gefocust op het seksadvies. In dit seizoen gingen de makers dieper in op de persoonlijke verhalen van de hoofdpersonages. Zo worstelden Otis en Maeve met hun gevoelens, kwam Otis zijn beste vriend Eric voor een dilemma te staan, en ging Otis zijn moeder Jean door een breuk.

Announcement

Allebei de seizoenen waren een groot succes, dus een derde seizoen kon niet uitblijven. Slechts een maand nadat het tweede seizoen uitkwam, kondigde Netflix de komst van een derde al aan. Dat deden ze in de vorm van een leuke announcement-video met Alistair Petrie (Principal Groff) en een aantal schilderijen in de hoofdrol. Volgens zijn visie in de video wordt de relatie tussen Eric en Adam de pièce de resistance van het derde seizoen.

Wanneer komt het derde seizoen uit?

Een officiële startdatum is nog niet bekend, want de productie en de opnames van het derde seizoen zullen pas later dit jaar plaatsvinden. Maar als we naar de vorige seizoenen kijken, die allebei op het begin van het jaar uitkwamen, dan komt het derde waarschijnlijk rond januari/februari 2021. Ook het derde seizoen zal acht afleveringen bevatten, waarvan iedere aflevering ongeveer 45 minuten zal duren.

Waar gaat seizoen 3 over?

Sex-Education-Asa-Gillian
Netflix

Seizoen twee eindigde met een aantal grote vragen. Zo kiest Eric uiteindelijk voor Adam waardoor hij Rahim aan de kant laat staan en maakt Maeve een belangrijke beslissing in verband met haar moeder. Ook voor Otis eindigde het seizoen met een groot vraagteken. Hij gaf zijn gevoelens voor Maeve toe via een berichtje op haar voicemail, maar doordat Isaac het bericht verwijderde, zal ze het nooit te horen krijgen. Als al die verschillende verhaallijnen nog terugkomen in seizoen 3, wat sowieso het geval is, dan belooft het alvast interessant te worden.

Volgens verschillende bronnen zouden Otis en Maeve samenkomen in het derde seizoen, en proberen ze zo samen komaf te maken met hun persoonlijke problemen. Ook voor de moeder van Otis lijkt het een uitdagend seizoen te worden. Op het einde van vorig seizoen bleek ze zwanger te zijn van Jakob, de man waarmee ze een tijdje samen was. Houdt ze de baby? Hoe gaat Otis ermee om nadat hij Jakob eindelijk had aanvaard? Komen de twee toch weer samen?

Ncuti-Gatwa-Sex-Education
Instagram: Ncuti Gatwa

Daarnaast lijkt het ook voor Eric interessant te worden. Vorig seizoen verkoos hij Adam boven Rahim. De makers kozen er bewust voor om beide personages zo te kneden dat veel kijkers niet zouden kunnen kiezen. “Ik hoop dat er zowel Team Adam als Team Rahim mensen zullen zijn”, zegt een van de maaksters in een interview met het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. “Ik wou van hen allebei een even goede keuze maken. En eerlijk gezegd ben ik een beetje bang voor de keuze die we Eric uiteindelijk hebben laten maken. Soms denk ik dat de keuze voor Rahim beter was geweest, maar andere keren weer niet. Ik denk dat het interessant is om het seizoen met dat conflict te laten beginnen.”

Wie keert er terug?

Welke acteurs precies terugkeren voor het derde seizoen is nog niet officieel bekendgemaakt, maar de kans is groot dat de volledige cast gewoon terugkeert. Zo is het bijna zeker dat we Asa Butterfield (Otis), Gillian Anderson (Jean), Ncuti Gatwa (Eric) en Emma Mackey (Maeve) opnieuw zullen zien schitteren. Ook Aimee-Lou Wood (Aimee), Connor Swindells (Adam), Kedar Williams-Sterling (Jackson) en Patricia Allison (Ola) zullen zo goed als zeker opnieuw meedoen.

In afwachting van een nieuw seizoen zijn een aantal acteurs met andere projecten bezig. Zo zal Gillian Anderson (Jean) de rol van Margaret Thatcher spelen in het vierde seizoen van The Crown, en zal actrice Emma Mackey (Maeve) ondervraagd worden door Kenneth Branagh in Death On The Nile. Op 4 en 5 april was acteur Asa Butterfield normaal gezien te zien op Facts, maar dat evenement is ondertussen afgelast door het coronagevaar.

bus-scene-sex-education
Twitter: attheafterglow

Reacties

Bij de aankondiging van het derde seizoen begon de ‘hysterie’ op sociale media. Velen hadden al verwacht dat er een nieuw seizoen zou komen, en vonden dat ook vanzelfsprekend na het open einde van het tweede seizoen. Daarnaast hebben ze ook hun verwachtingen en wensen voor het nieuwe seizoen gedeeld. Zij hopen op drie dingen. Een relatie tussen Otis en Maeve, extra (en vooral blijvende) chemie tussen Eric en Adam en wraak op Isaac, die tijdens de laatste aflevering iedere Sex Education-kijker (terecht) tegen zich kreeg.

https://twitter.com/NimiA__/status/1221849064301645826
https://twitter.com/gocsaxby/status/1226912739253243906?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1226912739253243906&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.glamour.com%2Fstory%2Fsex-education-season-3-details

Nog meer seizoenen?

Of de makers na seizoen 3 nog zouden verdergaan is een open boek. Maakster Laurie Nunn liet een aantal maanden geleden wel aan de Hollywood Reporter weten dat ze nog verschillende kanten op zou kunnen gaan.

“Ik denk dat ieder personage nog heel veel mogelijkheden heeft. Ik zou nog zoveel meer met hen kunnen doen, als we de kans zouden krijgen. Netflix ondersteund ons heel erg en wil echt dat wij verhalen vertellen waar we zelf gepassioneerd over zijn. Het voelt echt alsof we één team zijn die allebei een goeie serie willen maken. Hoelang we nog doorgaan, dat weten we niet. Dat hangt van veel dingen af.”

Meer
Lees meer...