‘Sex Education’: Aimee Lou Wood geeft nieuwe update over seizoen 4

Dat het vierde seizoen van Sex Education er niet meer zal uitzien zoals de eerdere seizoenen, is al even bekend. Maar toch lijken de nieuwigheden zich nu op te stapelen. Zo vertelt actrice Aimee Lou Wood dat haar personage Aimee een grote verandering zal ondergaan. Ze zit op een andere school, zonder vriendje én zonder Maeve (Emma Mackey).

Het vierde seizoen van Sex Education op Netflix zal er helemaal anders uitzien dan de voorgaande seizoenen. Heel verrassend is dat natuurlijk niet, aangezien we op het einde van het derde seizoen te zien kregen dat Moordale Secondary School, de school waar de reeks zich afspeelde, z’n deuren moest sluiten.

Daardoor zal de reeks dus waarschijnlijk ook een heel nieuwe setting krijgen, met heel wat nieuwe studenten en leerkrachten. Dat wordt nu ook bevestigd door actrice Aimee Lou Wood, die Aimee speelt in de reeks.

Sex Education

De reeks Sex Education is al sinds 2019 een groot succes op Netflix. Het vertelt het verhaal van de studenten op Moordale en hun belevingen rond seks. In het eerste seizoen focuste de reeks vooral op Otis (Asa Butterfield) en zijn problemen met masturberen. Maar daarnaast was hij zelf wel dé seksspecialist op school omdat hij vaak zaken opving van zijn moeder Jean (Gillian Anderson), die seksuologe is.

In het tweede en derde seizoen zien we vooral hoe iedereen op Moordale zich verder ontwikkelt en hoe Otis probeerde om te gaan met zijn gevoelens voor Maeve (Emma Mackey). Aan het einde van het derde seizoen zagen we hoe Maeve uiteindelijk een positie aanvaardde op een school in Amerika, terwijl alle andere studenten in hun eigen land een andere weg uitgaan.

Aimee

Dat zal in het vierde seizoen zonder twijfel voor een compleet ander verhaal zorgen. Zeker omdat personages als Ola (Patricia Allison), Lily (Tanya Reynolds) en Emily (Rakhee Thakrar) niet meer zullen terugkeren. Eric (Ncuti Gatwa) en Maeve (Emma Mackey) zullen wel nog te zien zijn, maar daarover is ondertussen wel bekend dat het hun laatste seizoen is.

Over het personage Aimee is nog geen duidelijkheid. Maar actrice Aimee Lou Wood vertelt wel alvast dat Aimee door het afscheid van Maeve en de breuk met haar vriendje door een belangrijke periode gaat. “Ze zit op een nieuwe school. Zonder Maeve en zonder vriendje. Alles staat op het punt te veranderen. Aimee gaat haar liefde voor kunst ontdekken en gaat haar fantasierijke leven een kans geven. En dat is belangrijk voor de toekomst.”

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...