‘Sex/Life’ op Netflix krijgt geen derde seizoen

Gedaan met de guilty pleasures op Netflix, want Sex/Life krijgt geen derde seizoen. De reeks ging in 2021 van start en vertelde het verhaal van de uitgebluste huisvrouw Billie. Dit jaar verscheen het tweede seizoen, maar een vervolg zal er dus niet meer komen. Het is al de zoveelste Netflixserie die is gecanceld.

Zelfs wie de reeks nog nooit heeft gezien, heeft zonder twijfel al van Sex/Life gehoord. De Netflixserie was in 2021 the talk of the town na een wel heel opvallende scène. De populariteit van de reeks werd daardoor enorm, waarna een vervolg dus ook niet kon uitblijven. Dat vervolg kwam er vorige maand. Maar nu besloot Netflix dus om de reeks stop te zetten.

Sex/Life

Sex/Life gaat over Billie Connelly (Sarah Shahi), een getrouwde huisvrouw met twee kinderen. Maar voor Billie in dat leven stapte, was ze samen met haar beste vriendin elke dag op stap in New York. Daar genoot ze van haar leven als single.

Doorheen de serie krijgen we te zien hoe ze heimwee begint te krijgen naar die tijd. Die heimwee begint zich te uiten in passionele fantasieën over haar ex, Brad (Adam Demos). Alles lijkt onschuldig, tot haar man haar dagboek vindt.

Geen derde seizoen

De reeks werd meteen gigantisch populair. Dat kwam mede door een TikTok-hype waarbij je je reactie op één bepaalde scène moest filmen. In die scène zien we Brad onder de douche staan, waarbij we ook zijn penis vol in beeld krijgen. Uiteraard was dat een soort prothese, maar toch werd het publiek helemaal gek.

Ook voor het tweede seizoen leek de interesse dus groot, maar toch bleven de grote kijkcijfers weg. De hype was niet groot genoeg om er nog een vervolg aan te breien. Om die reden heeft Netflix nu dus bekendgemaakt dat het de reeks heeft gecanceld. Het is al langer bekend dat de streamingdienst strenger optreedt bij reeksen die de vooropgestelde cijfers niet halen.

(Her)bekijk de trailer voor Sex/Life seizoen 2 hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...