Shania Twain krijgt eigen Netflixdocumentaire

De iconische Shania Twain krijgt binnenkort haar eigen documentaire op Netflix. Die kreeg de naam Not Just A Girl, vernoemd naar een gelijknamige nieuwe song van de zangeres. Shania onthulde op haar YouTubekanaal ook al de trailer van haar aankomende Netflixdocumentaire. Die zal op dinsdag 26 juli op de streamingdienst verschijnen.

Alweer een andere grote ster krijgt een documentaire over zijn/haar/hun leven op Netflix. Deze keer is dat de Canadese zangeres Shania Twain. Haar kan je kennen van iconische songs als Man! I Feel Like A Woman, That Don’t Impress Me Much en You’re Still The One. De docu zal focussen op haar jeugd in het Canadese stadje Timmins in Ontario en hoe ze uitgroeide tot een van de succesvolste artiesten in de muziekwereld.

Not Just A Girl

In de pas onthulde trailer krijgen we exclusieve archiefbeelden, stukjes uit videoclips en nieuwe interviews met Twain te zien. Die geven allemaal de grootse muziekcarrière van de zangeres weer. In de documentaire zelf zullen we zien hoe de zangeres eigenlijk arm opgroeide in Canada. Dat was totdat ze op een dag tekende bij een muzieklabel in Nashville. Daar ontmoette ze ook haar toekomstige producer en echtgenoot Robert ‘Mutt’ Lange. We krijgen dus de ups, maar ook de downs in het leven van de ster te zien. Daaronder valt onder andere de scheiding van Lange in 2008, haar huwelijk met Frédéric Thiébaud drie jaar later, haar werk aan haar zesde album en de problemen met haar stembanden die begonnen nadat de zangeres de ziekte van Lyme kreeg in 2003.

In de docu zullen we ook collega’s Lionel Richie, Avril Lavigne, Kelsea Ballerini, Diplo en Orville Peck zien passeren. Daarnaast zou popster Taylor Swift nog opduiken in een videogesprek. De vijfvoudige Grammywinnares bracht recent nog een bezoekje aan Coachella. Daar zong ze met headliner Harry Styles haar tophits Man! I Feel Like a Woman en You’re Still the One.

Not Just a Girl verschijnt op 26 juli op Netflix. Op dezelfde dag brengt Twain ook een verzamelalbum uit dat gepast ‘Not Just a Girl (The Highlights)’ heet.

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire:

Liever een serie? Kijk dan eens in onze lijst van 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...