Je kan nu een vak over Harry Styles volgen aan de universiteit

Echte fans hebben het waarschijnlijk niet nodig, maar je kan nu een vak over Harry Styles volgen aan de Texas State University’s Honors College. Het vak heet officieel Harry Styles and the Cult of Celebrity: Identity, the Internet and European Pop Culture. Het zal dieper ingaan op de muziek van Styles, maar ook op de thema’s die de zanger zelf belangrijk vindt.

Vanaf volgend jaar kan je aan de Texas State University’s Honors College in de Verenigde Staten een vak volgen dat volledig gewijd is aan Harry Styles. Het vak maakt deel uit van de faculteit geschiedenis en zal door middel van het werk van de zanger kijken naar de recente geschiedenis.

Harry Styles

Het nieuwe vak kreeg de officiële naam ‘Harry Styles and the Cult of Celebrity: Identity, the Internet and European Pop Culture‘. Zoals de titel al doet vermoeden zal het vak dus niet enkel Harry bestuderen, maar ook dieper ingaan op de popcultuur. De omschrijving van het vak luidt zo als volgt: “Het vak zal focussen op het werk van Harry Styles en de politieke ontwikkeling van de moderne celebrity met betrekking tot gender en seksualiteit, ras, klasse, natie en globalisme, media, mode, fancultuur, internetcultuur en consumentisme”.

Het is een hele boterham, maar Louie Dean Valencia, de professor in digitale geschiedenis die het vak zal geven, legt het verder uit in een interview met KXAN. “Als historicus wil ik dat de lessen aantonen hoe fel de wereld de afgelopen 12 jaar veranderd is. Maar ik wil ook de historische context tonen, door de lens van Harry Styles. Zo zullen we kunnen leren van hem en zijn werk, activisme en filosofie zoals van andere grote artiesten. Er zijn zo lessen over de Beatles die een inkijk geven op het leven in de sixties. De lessen over Harry Styles kunnen dat doen over dit deel van de moderne geschiedenis.”

De les is een keuzevak voor honoursstudenten en studenten geschiedenis (Europa of wereld), internationale studies/Europese studies, populaire cultuurstudies, diversiteitsstudies en vrouwen- en genderstudies aan de Texas State University’s Honors College.

“Niet over z’n persoonlijk leven”

Professor Louie Dean Valencia heeft z’n lessen nog wat meer toegelicht via TikTok. “We zullen kijken naar de geschiedenis van de afgelopen 12 jaar. Daarbij starten we dus met de eerste keer dat Harry Styles op een podium stond. In de lessen zullen we ook de favoriete boeken van Harry bestuderen. Het gaat daarbij onder andere over de boeken van Haruki Murakami en Richard Brautigan. Daaruit kunnen we dan de invloeden vinden die Harry gebruikte in z’n nummers.”

“De lessenreeks zal ook kijken naar de zaken die Harry zelf belangrijk vindt”, gaat de professor verder. “We hebben het dan onder andere over seksisme, de queercommunity, racisme, wapenwetgeving, enzovoort. Het gaat niet enkel over Harry Styles, maar ook over de wereld waarin we nu leven.” Daarbij benadrukt Valencia dat de lessen niet gaan over het persoonlijke leven van de zanger. “We spreken enkel over de dingen die publiek geweten zijn over hem. Het doel van de lessenreeks is dat we leren uit de dingen die hij heeft uitgebracht of gezegd. Via die lens zullen we leren over zijn muziek en zijn kunst. Maar hopelijk leren we ook een beetje over onszelf.”

In de video op TikTok legt Valencia ook uit dat hij zelf een grote fan is van Harry Styles. “De muziek van One Direction en Harry Styles hebben me door m’n doctoraat geholpen.” Hij hoopt dat de lessen andere fans kunnen samenbrengen die zin hebben om te discussiëren over Harry Styles en de onderwerpen die aan bod komen. Valencia laat ook weten dat hij iedereen via sociale media op de hoogte zal houden over de lessen.

@burntcitrus I’m that professor who will be teaching a class on Harry Styles at #TXST University in Spring 2023! Follow for moslty Harry related content, the class, books, and coffee. #harrystyles #loveontour2022 #1D #harry #texas #hslot #hslot2022 ♬ Watermelon Sugar – Instrumental – i-genius
Meer
Lees meer...