Left Right
scrollTop top

Sharon Stone wilde “vagina-shot” met advocaat uit ‘Basic Instinct’ krijgen


Sharon Stone Basic Instinct
© Carolco Pictures / Canal + / Collection Christophel (via Isopix)

Actrice Sharon Stone werd 29 jaar geleden onsterfelijk met haar rol als Catherine Tramell in Basic Instinct. Het is vooral de scène waarbij ze zonder onderbroek haar benen verwisselt, die de actrice voorgoed op de wereldkaart zette. Maar Stone deed er alles aan om die scène uit de film te krijgen.

Wie denkt aan Sharon Stone denkt al snel aan Basic Instinct en dan aan één bewuste scène in het bijzonder. Maar de actrice zelf had die scène liever niet in de film gehad. In haar nieuwe memoire vertelt ze over de opnames van die scène. “Paul Verhoeven (de Nederlandse regisseur van Basic Instinct, red.) misleidde me om m’n onderbroek uit te doen”. Meteen nadat ze de scène te zien kreeg, belde Stone haar advocaat op.

“Misleid”

Vanity Fair kon al exclusief een passage publiceren uit The Beauty of Living Twice, de nieuwe memoire van actrice Sharon Stone die op 30 maart verschijnt. Daarin spreekt de actrice over de scène die haar beroemd maakte. “Ze hadden me gezegd: ‘Je kan niets zien, je moet gewoon je onderbroek uitdoen zodat het wit niet reflecteert, waardoor mensen je onderbroek kunnen zien’.” Maar toen ze de scène voor de eerste keer zag, kreeg ze iets heel anders te zien. “Ik zag mezelf en m’n intieme delen. Ik ging meteen naar de projectiecabine, sloeg Paul (Verhoeven, red.) in z’n gezicht, vertrok, ging naar m’n auto en belde m’n advocaat.”

Stones advocaat, Marty Singer, zei dat ze de film “niet konden publiceren zoals hij was” omdat het “niet legaal was volgens de Screen Actors Guild”, maar uiteindelijk ging het dus wel door. “Het was 1992, niet nu, nu we penissen in erectie kunnen zien op Netflix.” Na die eerste screening stelde Singer enkele opties voor aan Verhoeven. “Natuurlijk ontkende hij stellig dat ik enige keuze had. Ik was gewoon een actrice, gewoon een vrouw. Welke keuzes kon ik hebben?” Na lang na te denken, besliste Sharon Stone om de scène te aanvaarden. “Waarom? Omdat het juist was voor de film en het personage.”

“Seks met tegenspeler”

In de passage vertelt Sharon Stone nog over een ander incident. Daarbij vroeg een producer haar om te seks te hebben met haar tegenspeler om zo “chemie” te creëren voor hun scènes samen. “Ik heb dat uiteraard niet gedaan, hij was al verbijsterd genoeg zonder dat ik hem nog wat meer in de war bracht. Maar hij maakte de komende weken wel een paar moves naar me, waarschijnlijk op aanraden van de producer.” Wie de producer en de acteur in kwestie zijn, laat Sharon Stone in het midden.

Het bleef ook niet bij één keer. “Ook andere producers van andere films vroegen me: ‘Ga je seks met hem hebben of niet? Je weet toch dat het beter zou zijn als je het deed?’. Seks en niet enkel seksualiteit op het scherm horen erbij in deze industrie. Ik denk niet dat het enkel zo is in mijn industrie. Ik heb mijn moeder ook woedend zien worden omdat een man haar tegen een kast had geduwd in de fabriek van m’n vader. In onze keuken zei ze toen: ‘Ik heb hem toen gezegd dat hij moest stoppen voor ik heb in z’n nek stak’. Daarna konden we er allemaal om lachen, maar ik weet hoe bang ze eigenlijk was.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…